Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

12.05.2017 - 17:11 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA)- Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Albayrak, mesajında, insanlığın tarih boyunca en önemli geçim kaynaklarından birinin tarım olduğunu belirtti.

Tarımın her alanda önemli bir işlevi olduğunu ifade eden Albayrak, şunları kaydetti :

"Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz tarihten bu yana çiftçilerimizi destekliyoruz. Belediyemizin çiftçilerimize yönelik hizmet ve yatırımları, bundan sonra da artarak devam edecek. Zorluklar içerisinde, emek, çile ve alın teriyle toprağı işleyen, aşımızı sağlayan, üretken çiftçilerimizin, 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutluyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diliyorum."

- Deprem Simülasyon Tırı Tekirdağ'da

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Deprem Simülasyon Tırı ile beş ilçede uygulamalı eğitimler gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşları ve öğrencileri deprem konusunda bilgilendirmek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi tarafından Tekirdağ’a getirilen Deprem Simülasyon Tırı ile Süleymanpaşa, Muratlı, Hayrabolu, Şarköy ve Marmara Ereğlisi İlçelerinde olası bir deprem anında, öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

Yaklaşık 4 bin öğrenciye gerek teorik gerek pratik eğitimlerin verildiği etkinlikte, talepler üzerine kırsal mahallelerdeki öğrencilerin eğitime katılması için ulaşımı sağlandı. Kandilli Rasathanesinden iki, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesinden iki personelin katıldığı eğitimlerin sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler dağıtıldığı kaydedildi.

- Tekirdağ'da kültür sanat

Namık Kemal Üniversitesinde "Ney ve Piyano Konseri" etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, neyde Yıldıray Öztürk, piyanoda Bahadır Çokamay'ın sahne aldığı konsere, öğrencilerinin yanı sıra, sanatseverler ilgi gösterdi.

Yıldıray Öztürk ve Bahadır Çokamay repertuarında "Ben Yürürüm Yane Yane", "Çalıkuşu", "Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan", "Demedim mi?" gibi sevilen Türk müziği eserlerinin yanında Erik Satie ve Astor Piazzolla'nın eserlerine de yer verdi.