Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

24.06.2017 - 14:02 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı il genelinde yürüttüğü hizmetlere bayramdan sonra devam edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı il genelinde yürüttüğü hizmetlere Ramazan Bayramı'ndan dolayı ara verildiğini, bayramın ardından hizmetlerin aralıksız devam edeceğini açıkladı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin il genelinde 53 kırsal mahallemize 63 sıvat (yalaklı çeşme) yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz iki yılda yapılan toplam 18 adet hayvan içme suyu göletine 22 kırsal mahallemizde 22 adet gölet eklemeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına arife gününe kadar Saray-Pınarca ve Çorlu-Seymen Mahallelerinde devam edecektir. Hayvanların refahı ve ürün seviyelerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin biraz olsun düşürülerek üreticilerimizin desteklenmesi amacıyla yapılan bu çalışmalara Ramazan Bayramı süresince ara verilecektir. "

Haberin Devamı

-Albayrak'tan Uyan'a ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Albayrak, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcıları Ümit Kartal, İrfan Tütün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da hazır bulundu.

Kırsal mahallelerdeki yol yapım çalışmalarının görüşüldüğü ziyarette Albayrak, Uyan'a belediye çalışmalarında başarılar diledi.

Uyan, Albayrak ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

-Sultanköy sahili bayramda tatilcileri bekliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaraereğlisi İlçesinde "Sahil Temizliği" etkinliği yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sultanköy Mahallesinde yapılan sahil temizliği etkinliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albyarak'ta katıldı.

Etkinlikte, Albayrak’ın yanı sıra Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İpek Elif Atayman, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş da yer aldı.

Haberin Devamı

Albayrak etkinlikte yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan temizlik personeli ve araçlarının Sultanköy sahilini çöplerden arındırdığını söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Tekirdağ, Türkiye’de iki denize de komşu olan şehirlerden biri. Marmara Denizi’nde yaklaşık 73 kilometre plajımız var. Bu sene, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bu plajların temizliğini biz üstlendik. Bunun için yeterli eleman ve ekipmanlarımız da hazır. Ayrıca artık 4 Mavi Bayrak’a sahibiz. Her zaman söylediğim gibi, Mavi Bayrak’ı almak çok zor, kaybetmek çok kolaydır. Buradan yola çıkarak Mavi Bayraklarımızı kaybetmemek için bütün tedbirlerimizi aldık. İlimiz artık Türkiye'nin Avrupa’ya açılan kapısı olmuştur."

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş ise 135 kilometrelik sahil şeridinin 72 kilometre uzunluğundaki plajlarında temizlik faaliyeti yürütülmekte ve Marmaraereğlisi, Yenice, Süleymanpaşa ve Şarköy plajlarında 65 personel ve toplam 10 iş makinesi ile çalıştıklarını ifade etti.