Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

28.09.2017 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA)- Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na yeni kayıt yaptıran öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na yeni kayıt yaptıran öğrencilere, üniversitenin yapısı ve olanakları hakkında bilgi verildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Bahriye Terlemez, üniversitenin sunduğu olanaklar, sosyal imkânlar, üniversitenin ve yüksekokulun genel yapısı, yönetmelikler, idari ve akademik konularda sunum yaptı.

Program, öğrencilerin sorularının cevaplandırmasıyla son buldu.

- Kur'an kurslarında yeni eğitim dönemi

Tekirdağ'da 2017-2018 Kur'an kursu eğitim öğretim yılı için açılış proğramı yapıldı.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Süleymanpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Altınova Mahahellesi, Zeliha Yarapsanlı Kur'an kursunda İl Müftüsü İsmail İpek'in katılımıyla açılış proğramı düzenlendi.

Haberin Devamı

İpek, açılış öncesinde yaptığı konuşmada Kur'an kursu öğrencilerinin yeni eğitim öğretim yılını tebrik ederek öğretici ve öğrencilere başarı diledi.

- Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirmede "Tekirdağ Modeli"

Tekirdağ'da ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirmede "Tekirdağ Modeli" değerlendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçelerdeki mesleki ve teknik eğitim şube müdürleri ve bu ilçelerdeki mesleki ve teknik eğitim okul müdürlerinin katılımıyla Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde toplantı yapıldı.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan toplantıda yaptığı konuşmada, Mesleki Teknik Eğitimi geliştirilme komisyonunun sanayinin yoğunlukta olduğu Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde pilot uygulama yapmak üzere oluşturulduğunu belirtti.

Çalışmaların kısa zamanda tamamlanacağını ifade eden Ulusan, şunları kaydetti:

"Çorlu ve Çerkezköy’deki çalışmaların kasım ayı sonuna kadar sonlandırılmasını ve okullarda alan dal açılmasında bu sonuçların kullanılacağını ve ocak ayında yapılacak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda çalışmalar hakkında kurula bilgi sunulacak. Daha sonra aynı çalışmalarında diğer ilçelerde başlatılacak."

Haberin Devamı

Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilme Komisyonu Koordinasyon Sorumlusu Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ünal Saraç da ilçelerde komisyonlar kurularak işletmelere gidileceğini, ancak öğrencilerin Eylül ayı sonunda işletmelerde eğitime başlayacağından çalışmaların gelecek hafta içinde başlatılacağını belirtti.

Mesleki Eğitim Şube Müdürü Ahmet Çanlı da Mesleki Teknik Eğitimin Geliştirilme Komisyonu toplantısında alınan kararlar ve anket konusunda bilgi verdi.