Tekirdağ Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

20.10.2018 - 16:32 | Son Güncellenme:

.

Tekirdağdan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Belediyesi, Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Kent Konseyi Kadın Meclisince kanserde erken teşhisin önemi konulu seminer verildi.

Haberin Devamı

Seymen Mahalle Muhtarlığı'nda gerçekleştirilen eğitimde, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, KETEM ile başlattıkları çalışmalar kapsamında kanserle mücadele ettiklerini ve Çorlu'da yaşayan tüm kadınlara ulaşmak istediklerini ifade ederek, kanser ile yılmadan mücadele edeceklerini dile getirdi.

Çorlu KETEM Müdürü Uzman Dr. Eylül Taneri, öncelikle seminere katılan kadınlara KETEM'in çalışmaları ve kanserde erken teşhis konusunda açıklamalarda bulunarak, KETEM bünyesinde ücretsiz verilen kanser taramaları hakkında eğitim ve bilgiler verdi.

Seminere, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin ve kadınlar katıldı.

- Başkan Uyan engellilerin sorunlarını dinledi

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, engelli vatandaşları makamında ağırladı.

Haberin Devamı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi yapılacak etkinlikler hakkında Başkan Uyan ile görüşen Ayyıldız Engelli Hakları Dernek Başkanı Çağatay Altunordu ve beraberindeki engelli vatandaşlar, Uyan'dan ilçedeki engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına ortaklaşa yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Engelli vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Uyan, engellerin birlikte aşılabileceğini ifade etti.

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yaptıklarını kaydeden Uyan, ''Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumluluklar var. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Toplumun aktif bireyleri olarak gördüğümüz engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza hizmet verebilmek adına Engelli Koordinasyon Merkezi kurduk ve onların sorunlarıyla daha yakından ilgilenmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' diye konuştu.

- Tutrakan Belediye Meclisi toplantısı yapıldı

Çorlu'nun kardeş şehri Bulgaristan'ın Tutrakan İlçe Belediye Meclisi toplantısı Çorlu ilçesinde gerçekleştirildi.

Her yıl yeni çalışma programı kapsamında meclis toplantılarını kardeş şehirlerde gerçekleştiren Bulgaristan'ın Silistre iline bağlı Tutrakan Belediye Meclisi, bu yılki toplantısını Çorlu'da yaptı.

Haberin Devamı

Çorlu Belediye Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Tutrakan Belediye Başkanı Dimitır Stefanof, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile Tryavna Belediye Başkanı Doncho Zahariev'i makamında konuk eden ve ardından meclis toplantılarına katılarak kendilerine çalışmalarında başarılar dileyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kardeş Tutrakan Belediyesi ve Tryavna Belediyesi başkan ve meclis üyelerini Çorlu'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından Turtakan Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Dimitır Stefanof başkanlığında gerçekleştirildi, kentle ilgili kararlar oy birliğiyle alındı.

Stefanof, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve Tryavna Belediye Başkanı Doncho Zahariev, daha sonra Başkan Sarıkurt'u makamında ziyaret ederek, teşekkür ettiler.

Yazarlar