Tekirdağ TEKİRDAĞ YETİŞTİRME YURDU’NDA PİLAV GÜNÜ DÜZENLENDİ

TEKİRDAĞ YETİŞTİRME YURDU’NDA PİLAV GÜNÜ DÜZENLENDİ

04.10.2015 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

TEKİRDAĞ YETİŞTİRME YURDU’NDA PİLAV GÜNÜ DÜZENLENDİ

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4’üncü pilav gününde, Tekirdağ Yetiştirme Yurdu’nda kalan eski öğrenciler bir araya geldi.
Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Vali Enver Salihoğlu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ve 1952’den bugüne Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu’ndan mezun olan yaklaşık 250 kişi ve aileleri katıldı. Yetiştirme yurdunda kalmış olan kişilerin birbirleriyle buluşmaları açısından oldukça faydalı bir etkinlik olduğunu söyleyen Tekirdağ Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, “1950’li yıllardan beri yurtlarımızda kalan o günün gençleri çocukları, büyükleri şu anda burada toplanmış bulunuyorlar. Şuna 4’üncüsünü yapıyoruz bu etkinliğin. Bugün şahit oldum 47 yıldan beri birbirlerini görmeyen kişiler burada kucaklaşmaları, kucaklaşırken gözyaşları insanları gerçekten çok etkiyor. Güzel bir etkinlik oldu. ben katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
45 yıldır görmediği arkadaşını etkinlik sayesinde gördüğünü söyleyen Pilav Günü Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Gülsen, “Benim dönemim 1968 mezunuyum ben. Yurda 1966 yılında girdim, 1968 yılında ayrıldım. Okuyamadım, meslek sahibi oldum. Şu an bayan terziliği yapıyorum. Böyle bir gün tertipledim. Çok mutluyum. Arkadaşlarımı gördüm, onlar birbirini gördüler. Hepimiz çok sevindik, eski günleri yad ettik. Bugünkü pilav günümüzde 45 senedir görüşmediğim 2 arkadaşımla buluştuk ilk defa” dedi.