Gündem Tekme tokat dövüşmüşler

Tekme tokat dövüşmüşler

26.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jandarma görevlilerinden Hakan Kaplan iddianamede yer alan ifadesinde “Kirli sakallı 35 yaşlarında MİT görevlisi olduğunu iddia eden kişi Önder Kır ile münakaşa etti, Önder Kır anahtarı alınca Kır’a vurdu, yere düştüler, biz ayırdık” dedi...

Tekme tokat dövüşmüşler

Adana’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin 13 askeri personel hakkında müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede yer alan jandarma görevlilerinin ifadelerine göre, Jandarma ve MİT görevlileri arasında TIR’ların aranması konusunda arbede yaşandı. Jandarma görevlilerinden Hakan Kaplan, “Kirli sakallı 35 yaşlarında MİT görevlisi olduğunu iddia eden kişi Önder Kır ile münakaşa etti, Önder Kır anahtarı alınca Kır’a vurdu, yere düştüler, biz ayırdık” dedi. Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan tarafından hazırlanan 48 sayfalık iddianamede yer alan şüpheli ifadeleri dikkat çekici. İşte o ifadeler:
- Hakan Kaplan: “Gelecek TIR’larla ilgili arama talebini ben imzaladım. TIR’ları aramak için gruplara bölünmüştük, benim sorumlu olduğum TIR’ı durdurduk ve şoförü indi, kimliğini gösterdi. Ancak MİT görevlisi olduklarını yaklaşık 1-1,5 saat sonra öğrendik. 3 TIR’a da rütbeli bindirilerek yola çıktık. Kürkçüler mevkinde Audi marka araçtakiler TIR’ların önüne kırdı ve daha sonra anahtarları MİT personelinin topladığını öğrendim. Kirli sakallı 35 yaşlarında MİT görevlisi olduğunu iddia eden kişi Önder Kır ile münakaşa etti, Önder Kır anahtarı alınca Kır’a vurdu, yere düştüler, biz ayırdık.”

‘Anahtarları fırlattım’
- Önder Kır: “Uzun boylu kel sarı yelekli olan telefon görüşmesi yaparak ‘Başkanım acil durum Adana’da Jandarma bizi iki yüz askerle durdurdu’ dedi. Aracı aramak orada uygun olmadığından başka yere gidilmesine karar verildi. TEM otoyolu Kürkçüler mevkiinde geldiğimde konvoyun durmuş halde olduğunu gördüm. Nedenini sordum, aracın konvoyun önünü kestiğini, MİT mensubu olduğunu iddia eden şahıslardan uzun boylu ve kel şahsın her 3 TIR’ın da kontak anahtarlarını topladığını öğrendim. Ben de anahtarı kaptırmamak için elimde bulunan anahtarı arkadaşların olduğu yere doğru fırlattım. Bu arada yaşanan arbedeyi arkadaşlar ayırdılar. Hemen doğrulup anahtarı aldım, arkadaşlara kontak anahtarını verip ilgili TIR’ın devam etmesini söyledim. Diğer 2 TIR‘ın anahtarı alınamayınca tekrar savcıyla görüştüm, durumu bildirdim. Talimatı Erdal yüzbaşıya ilettim.”

‘Aracı üzerimize sürdüler’
- Bekir Karataş: “Arama kararını savcı verdi. 3 TIR arka arkaya geliyordu. Birinci TIR’ın arkasında Audi marka bir araç vardı, TIR’lar bekleme yerine alındı, Audi marka araç ihbarda geçmiyordu, ancak TIR’larla hareket ediyordu. Audi marka araca dur demesine rağmen araç görevlilerin üzerlerine sürüldü. 10 metre ileride durdu. MİT personeli kendinin MİT personeli olduğunu çevirmeden 15-20 dakika sonra söyledi. Bunun üzerine personel TIR’a çıktı, kasaları pense ile açıp içindekini söylediler. Her üç TIR’da da ne olduğu anlaşılınca ön taraftan da bağırışmalar gelince Audi marka aracın yanına yanaştım, oradaki MİT personeli olan kişi kimlik göstermiyordu, en sonunda ‘Bakın bakalım ben kimmişim’ dedi, bakıldığında MİT mensubu olduğu anlaşıldı.”