Ekonomi Tekno futbol keyfi!

Tekno futbol keyfi!

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euro 2016’da futbol seyir keyfinizi artırmanız elinizde. Teknolojik uygulamalar ve küçük ayarlarla futbol keyfiniz iki katına çıkabilir. İşte evinizi ve işyerinizi stadyuma çevirecek tüyolar

Tekno futbol keyfi

Futbol severlerin aylardır beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2016 nihayet başladı. Türkiye A Milli Takımı’nın mücadele etmesi turnuvayı herkes için daha heyecanlı hale getiriyor. Pek çok insan birbirinden çekişmeli maçların yaşanacağı turnuvada futbol keyif zevkini artırmak için uğraşıyor. Teknolojiyle bu mümkün. Bazı maçların gündüz saatlerine denk gelmesi ise futbol severler için teknolojinin önemini daha da artırıyor. Euro 2016’nın keyfini televizyon yanında internet, web ve mobilden de çıkarabilirsiniz. Futbol keyfinizi artıracak, evinizi, ofisinizi stada çevirecek yöntemleri araştırdık.

Haberin Devamı

Golleri 4K izleyin

Euro 2016’yı Lig TV, Türkiye maçlarını ise TRT1 yayınlıyor. TRT, 4K kanalı üzerinden turnuva boyunca 8 maçı Ultra HD yani 4K formatında yayınlayacağını duyurdu. TRT 4K kanalından yayınlanacak maçlarla goller ve pozisyonlar ultra HD kalitesinde daha net izlenebilecek. Euro 2016 açılış maçı olan Fransa-Romanya maçını 4K formatında yayınlayan TRT 4K, 4 çeyrek final, 2 yarı final ve finali de bu formatta yayınlayacak. Canlı 4K futbol yayınlarını TRT 4K’dan izlemeniz için 4K ya da UHD özelliğine sahip televizyona sahip olmanız gerekiyor. Bir de yayını destekleyen dahili uydu alıcı ya da harici decoder lazım.

Dijital uydu alıcınızın arkadasındaki anten girişini, doğrudan dahili uydu alıcısı olan Ultra HD TV’nizin uydu girişine takmanız yeterli. Sonra da kanal ve frekans ayarı gerekiyor. TRT 4K kanalı uygun televizyon ve alıcılar ile Türksat uydusundan şifresiz olarak 12.615 MHz, H (Yatay), S/R 12500 parametrelerinde izlenebilecek. TRT 4K’nın frekansı Türksat 2A, 12123 mHz (H) SR 15000, DVB-S2 8PSK HEVC.

Haberin Devamı

Digiturk de 4K yayınlara hazır olduğunu açıkladı. Digiturk, ilk uydu alıcılarını ulaştırdığı Digiturklüleri Euro 2016’nın final maçlarını 4K formatında izletecek. 4K maç keyfi, 4 çeyrek final, 2 yarı final vefinal maçlarını kapsıyor. 4K maçlar 399 No’lu kanaldan izlenebiliyor.

TV ayarlarına dikkat!

Seyif keyfini artırmak için TV’nizin ilk etapta ayarları ve duruşunun doğru olduğundan emin olun. Futbol maçlarında çoğu yayıncı daha büyük ekran boyutları için yayın hazırlıyor. Daha büyük ekran her zaman keyfi artırır. Bir projektörden de yararlanabilirsiniz. Eğer TV’niz küçükse, benzer etkiyi televizyona daha yakın oturarak elde etmeniz mümkün. Ses sisteminizin de doğru olması gerekiyor. Harici ses sistemi ve ses barları ise daha iyi sonuç almanızı sağlar. TV’nizin görüntü ayarlarıyla da oynayabilirsiniz. Eğer gündüz vakti izliyorsanız görüntü çok donuk olabilir arkadan aydınlatma kontrolünü artırmayı deneyin. Yaz ayları ve maç için TV’nizi dışarı çıkarmayı planlıyorsunuz. En parlak görüntüleri elde etmek isteyeceksiniz. Bu durumda Vivid ve Dynamic görüntü modlarından birini deneyin ve arka aydınlatmayı en yükseğe çıkartın. TV’nizi doğrudan güneşten koruyun.

Haberin Devamı

Mobilden maç takibi

Maçlar sırasında dışarıda bulunabilir ya da çalışıyor olabilirsiniz. Yayıncılar Lig TV ve TRT’nin mobil uygulamalarını iOS ve Android platformlarından cep ya da tabletinize indirerek maçları mobilden de izleyebilirsiniz. Tabii ki burada mobil data paketinizi aşmamaya dikkat edin. Haberler, maç anlatımları, istatistikler, puan durumu ve fikstür gibi özellikleri sunan uygulamalar da var. SporX, Goal.com, Eurosport, Maçkolik.com bunlar arasında. UEFA’nın futbol şampiyonasına yönelik resmi mobil aplikasyonu ise ‘UEFA Euro 2016. iOS ve Android’de yer alan bu ücretsiz uygulamayla karşılaşmalarla, her takımla ilgili video, ses, bütün resmi istatistikler, analizler ve haberlere anında erişebilirsiniz. Takımlar, oyunlar, maçlar ve fikstürler hakkında her şeyi sunuyor.

Sosyal medyadan destek

Haberin Devamı

Twitter, taraftarların Euro 2016’ta ülke takımlarını desteklemeleri için yeni uygulamalar başlattı. Özel emoji ve hashtag’ler var. Resmi turnuva hashtagi #EURO2016’nın yer aldığı ve turnuva süresince gönderilen herhangi bir tweet, otomatik olarak ilgi çekici bir kupa emojisi üretecek.


Türk milli takımına tweet’inizde #TUR ve #BizBittiDemedenBitmez hashtag’lerine yer vererek destek verebileceksiniz. Bu hashtaglerle tweetinizde Türk bayrağı emojisi belirecek. Ayrıca Periscope gibi uygulamaları üzerinden de maçları izleyebilmek mümkün olacak. Facebook Live’la da takımların kamplarını canlı izlemek mümkün...

Online girişimciliğe karşılaştırmalı ‘uçtu’

Orkun Tekin, online uçak bileti satışı konusunda başarı hikayesine imza atıyor. Ucakbileti.com adıyla adım attığı alanda altyapısı ve markasını yenileyerek Hepfly.com olarak yoluna devam ediyor.

Ucakbileti.com, 2013’de Reklam Z’nin kurucusu Orkun Tekin tarafından devralınmış ve uçak bileti karşılaştırma pazarına giriş yapmıştı.

Hepfly web sitesi ve mobil uygulamaları sayesinde yurtiçi ve yurtdışı uçak biletlerini anında sorgulayıp, farklı hava yolu firmalarının sunduğu uçak biletlerini tek bir ekranda görmeniz ve anında satın almanız mümkün hale geliyor.

Dijitale kayıyor
Hepfly kurucusu ve CEO’su Orkun Tekin, Türkçe alan adıyla global pazarda mücadele etmenin kolay olmadığını söyledi. Değişime karar verdikten sonra yoğun bir çalışmanın içerisine girdiklerini ve yeni markaları Hepfly ile özellikle yakın coğrafya ülkelerine doğru genişleme planları olduğunu belirten Tekin, şunları belirtti:

“Karşılaştırmalı uçuş arama motoru pazarında yıllık yüzde 20’lik bir arama hacmi büyümesi gerçekleşiyor. Uçak bileti alımlarının yüzde 65’i dijital ortamlara kayıyor. Bu penetrasyonun hızlı devam edeceğini düşüyoruz. Uçak bileti satın almak isteyenler havayolu şirketlerinin kendi web sitelerini ve mobil uygulamalarını kullanmak yerine karşılaştırmalı uçuş arama motoru Hepfly’ı tercih etmelerinin nedenleri var.

Bunların başında, tek sorguda tüm havayolu firmalarının uçuş, saat ve fiyat bilgilerinin aynı ekranda gösterilmesi, gidiş dönüş farklı havayolu biletleri satın alarak seyahat edebilme olanağı, 9 taksit imkanı ile yurtiçi ve yurtdışı tüm uçak biletlerinin alınabilmesi, hızlı web sitesi ve mobil uygulamalar sayesinde kullanıcı deneyimini çok daha iyi hale getiriyor olmamız yer alıyor.”

Haberin Devamı

‘Erken saatlerdeki uçuşlar daha ucuz’

Hepfly.com’da, yüzde 91’le en çok tercih yurt içinde, yurtdışı tercihi ise yüzde 9 oldu. En çok biletlemenin yapıldığı yer yurt içinde İzmir, yurt dışında en çok gidilen yer Londra oldu. Son 3 aylık dönemde Londra’yı sırasıyla Amsterdam ve Bakü takip etti. Yurt dışı destinasyonları ise Sidney-Ankara, Düsseldorf-Ankara ve Düsseldorf-İstanbul olarak sıralandı.
Hepfly.com Operasyon Direktörü İbrahim Bakış, uçak bileti alacaklar için ucuz bilet bulma yöntemlerini şöyle açıklıyor: “Önceki araştırmalara göre ucuz uçak bileti çarşamba gününe denk geliyordu. Fakat son aylardaki istatistiklere göre en ucuz günün pazara denk geldiğini saptadık. Dış hatlar için 171 gün önceden fiyatların en düşük seviyede olduğunu, iç hatlarda ise bu sürenin 57 gün öncesi olduğunu belirledik. Hesaplı bilet için kampanyaları takip etmek faydalı olabilir. Erken saat uçuşları da avantajlı.”

YENİ ÜRÜN

Teknoloji meraklısı babalara Blade V6

ZTE tarafından geliştirilen 4.5G uyumlu Blade V6 donanım özellikleri ve fiyat avantajıyla Babalar Günü’nde hediye seçenekleri arasında öne çıkıyor. 5 inç’lik 720x1280 piksel çözünürlüklü ekranı var. Android işletim sistemi, dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM ile donatılan V6, en güncel uygulama ve oyunlara destek veriyor. 13 MP arka, 5 MP ön kamerasıyla fotoğraf meraklısı babalara yüksek çözünürlüklü çekim imkanı sunuyor.

Görüntü kalitesinde iddialı telefonun pil gücü ise 2200 mAHh. Mikro sim desteğine de sahip, 16 GB harici bellek ve bluetooth 4.0 desteği var. Tasarımı ve gövdesiyle zevk sahibi babaların kalbini çalmaya aday telefonun fiyatı 699 TL olarak açıklandı.

YENİ UYGULAMA

Okul servislerine online takip geldi


Vodafone, ailelerin çocukları için en çok endişelendiği konulardan biri olan okul servis araçlarına yönelik 4.5G uyumlu Servis Takip Sistemi’ni hayata geçirdi. Türkiye’de ilk kez Gaziantep Kolej Vakfı okullarında uygulamaya konan pilot proje kapsamında veliler, cepten canlı yayın ile servis görevlilerinin çocuklara olan davranışlarından, servislerin hangi konumda olduklarına, emniyet kemerinin takılıp takılmadığından aracın hızına kadar tüm detayları takip edebilecek.
Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, ailelerin en çok endişelendikleri konulardan biri olan okul servislerinin artık rahatlıkla takip edilebildiğini söyledi.