Teknoloji 1.3 milyon Clubhouse kullanıcı verisi sızdırıldı!

1.3 milyon Clubhouse kullanıcı verisi sızdırıldı!

11.04.2021 - 11:44 | Son Güncellenme:

Nisan ayının başından beri pek çok platformdan kullanıcı verilerinin sızdırıldığı haberlerini alıyoruz. Şimdi ise bu kervana Clubhouse katılıyor.

1.3 milyon Clubhouse kullanıcı verisi sızdırıldı

Nisan ayının ilk günlerinde Yemeksepeti'nin kullanıcı verilerini sızdırılmasının ardından Facebook'un yarım milyar kullanıcısı hakkında sızıntılar ortaya çıkmıştı. Daha yeni Linkedln tarafından sızdırılan kullanıcı verilerine popüler iPhone uygulaması Clubhouse da katıldı. Söylenene göre 1.3 milyon kullanıcı verisi ücretsiz olarak satılıyor. 

Haberin Devamı

Clubhouse verileri de sızdırıldı

CyberNews tarafından yayımlanan haberde kullanıcıların ünlü bir hacker verileri sızdıran platform tarafından ulaşıldığı aktarılıyor. 1.3 milyon Clubhouse kullanıcısının da içerisinde bulunduğu verilerin SQL veritabanı üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilir olduğu görülüyor. 

1.3 milyon Clubhouse kullanıcı verisi sızdırıldı

Haber sitesi Clubhouse tarafına bir ihlalin gerçek olup olmadığını öğrenmek için teyit istedi ancak şu anlık resmi bir açıklama bulunmuyor. Söylendiği kadarıyla bu veri ihlalinde, kullanıcıların kimliği, isim ve soyisimleri, fotoğrafları, kullanıcı adı, Twitter kullanıcı adları, Instagram profilleri, takipçi sayısı, kullanıcının takip ettiği kişiler, hesap oluşturma tarihi ve kullanıcının hangi kullanıcı tarafından davet edildiği gibi bilgiler yer alıyor.