Teknoloji 12 yaşındaki çocuk 'boğulma oyunu' çılgınlığını denerken öldü

12 yaşındaki çocuk 'boğulma oyunu' çılgınlığını denerken öldü

17.05.2018 - 14:57 | Son Güncellenme:

Amerikalı bir çocuk, arkadaşlarıyla birlikte okullarda popüler olan tehlikeli bir oyunu oynadıktan sonra öldü. Choking Game ya da boğulma oyunu gibi isimlerle anılan oyun, 12 yaşındaki çocuğun hayatına mal oldu.

12 yaşındaki çocuk boğulma oyunu çılgınlığını denerken öldü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Utah'dan Tua Muai adlı 12 yaşındaki çocuk, beyne yeterli oksijen gitmediği için bilincin kaybedildiği 'bayılma oyunu' adı verilen çılgınlığa katıldı. Genç çocuk hayatını kaybetti. Annesi Celeste Muai, diğer ebeveynlerin bu konuda uyarılması gerektiğini söyledi.

Anne Muai, "Acıyı alabilecek bir şey yok, ama eğer bir çocuğu, bir ebeveyni, bir aileyi kurtarabilirsek o zaman daha mantıklı olacak. Sadece bir oyun oynuyordu ve bir şeyler düşünmedi." dedi.

12 yaşındaki çocuk boğulma oyunu çılgınlığını denerken öldü

Tua, arkadaşları ve çevrimiçi olarak popüler hale gelen oyunu denedikten sonra hastanede öldü. Oyunu oynayan kişi ayakları nefes alıp vererek hızlıca 10 kere öne eğilip kalkıyor. Daha sonrasında dik duran ve 10 saniyeliğine nefesini tutan kişi, beynine yeterli oksijen gitmediği için bir süre kendinden geçiyor.

Haberin Devamı

Anne, "Anneler Günü'nü, oğlumun cenazesini planlayarak geçirdim. Kahvaltı, çiçek ya da 'Seni seviyorum anne' yerine, ölüm ilanı yazıyordum." dedi.

12 yaşındaki çocuk boğulma oyunu çılgınlığını denerken öldü

Uzun zamandır bilinmesine rağmen, çevrimiçi yayınlansn ve çocuklar tarafından paylaşılmış videolar tarafından da daha popüler hale getirilmiştir. YouTube'ta yapılan aramalar, "nasıl yapılır" tarzı videolar ilgili miktarını artırdı.

Oyunun tehlikesi, serebral hipoksiye (beyne oksijen yoksunluğuna) neden olabilir. Bu, boğulma veya hiperventilasyon ile (kendinizi çok fazla nefes almaya zorlayarak) elde edilebilir. Bu etki, baş dönmesi veya öfori ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda bilinç kaybına da yol açabilir.