Teknoloji 1984 Yılında Elektronik Posta Göndermek Nasıldı

1984 Yılında Elektronik Posta Göndermek Nasıldı

13.03.2016 - 10:20 | Son Güncellenme:

Kişisel bilgisayarlar son 30 yılda inanılmaz değişti. 80’li yıllarda yayınlanan teknoloji şovu Database’de bunu görebiliyoruz. 1984 Yılında Elektronik Posta gönderimi de büyük değişime uğradı.

1984 Yılında Elektronik Posta Göndermek Nasıldı

Gördüğümüz şey tam bir soru işareti, Micronet nedir? Micronet, İngiltere’de 70’li ve 80’li yıllarda kullanılan Prestel’in bir bilgi sağlayıcı servisiydi. Henüz o yıllarda URLler yoktu ve servisteki her sayfanın bir rakamı vardı. Basit olarak televizyonlarımızda hala mevcut olan Teletext gibi diyebiliriz. Onun nasıl bir kabus olduğunu hala unutmadık. Ancak Micronet’in bazı bölümleri zamanın çok ötesineydi, tıpkı çevrim içi oyunlar ya da ünlü biriyle chat yapmak gibi.

Haberin Devamı

Bu özellik günümüzde Reddit’te yapılan Ask Me Anything etkinliklerine benzeye modern bir analogtu. Micronet için AOL’un ilk adımları diyebiliriz. Bir çok insan 90’lı yıllarda AOL’un nasıl bir heyecan yarattığını hatırlar. Micronet’in de çok fazla tanınan bir rakibi vardı. Bunlardan birisi de efsane olan Commodore. Ayrıca o zamanlar modem demekte oldukça havalıydı. Bunu İngilizlerin telaffuzlarına da bağlayabiliriz. Bu teknoloji o zamanlar insanlara göre tam bir çılgınlıktı. İnsanlar bir kere bunun tadını aldığında peşini bırakmadı ve bu sayede teknoloji ilerledi.

Basitçe açıklamak gerekirse telefon basitçe bugün kullandığımız bir switchera bağlanıyordu buradan çıkan kablo ise modeme gidiyordu. Aslında günümüzden bir farkı yok. Ancak olay buradan sonra başlıyor. İnternete bağlanmak için numarayı çeviriyorsunuz ve cevabı aldığınızda işte internettesiniz.

Haberin Devamı