Teknoloji 2006 model dijital oyuncaklar

2006 model dijital oyuncaklar

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teknoloji dünyası 2006'ya oldukça iddialı ürünlerle giriyor. Yeni modellerin ortak özelliği, kolay kullanılır olması ve pek çok farklı teknolojiyi desteklemesi.

2006 model dijital oyuncaklar

Teknoçağ
ŞÜKRÜ ANDAÇ


Önde gelen teknoloji firmaları 2006'yla birlikte, ardı ardına yeni model ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Piyasaya çıkacak olan ürünlerin ortak özelliği birbirinden farklı teknolojilerin tek cihazda bir arada bulunuyor olması. Cep telefonları müzikçalar, mini bilgisayar, video oynatıcı; dijital fotoğraf makineleri müzikçalar, kablosuz teknoloji üssü, oyun makineleri internet ağı olarak kullanılabilecek.

Müzikçalar ön planda

Analistler, 2005 yılında oldukça öne çıkan dijital müzikçalarların bu yıl da pazarda önemli yer tutacağını belirtiyor. Pazarda, pek çok yeni model müzikçaların yanı sıra, bu cihazlar ile kullanılacak aksesuvar ve yardımcı ürünlerin de öne çıkması bekleniyor. Alanında 2006’nın yıldızları olması beklenen teknoloji dünyasının iddialı ürünlerinden bazıları şunlar:

iPod için kırmızı kutu!
Geneva Sound System firması tarafından Apple’ın iddialı müzikçaları iPod ürünü için tasarlanan hoparlör sistemi, profesyonel kalitede sonuç alınmasını sağlıyor. Ahşap kaplamalı ürün, elektronik müzik cihazlarında yüksek kalitede ses veren Hi-Fi bir model. Uzaktan kumandalı bir model olan cihaz ile, iPod’un içerisindeki tüm MP3 parçalarını dinleyebilmek mümkün.

Üçüncü kuşak iş dünyası...
Son dönemde cep telefonu pazarında müzik destekli modelleriyle öne çıkan SonyEricsson firması, bu kez de iş dünyası için geliştirdiği yeni ürünü ile oldukça iddialı. Sony Ericsson P990i modeli telefon, 262 bin renkli ekrana sahip.  Harici hafıza kart destekli ürün, iş dünyası için pek çok bilgisayar özelliğine sahip olmanın yanı sıra, dijital fotoğraf, video kamera, MP3 çalar ve radyo destekli bir model. Telefon GSM ve Üçüncü Kuşak (3G) şebekelerde çalışıyor.

Müzik dinlerken, SMS yazılacak
Siemens’in cep telefonu birimini BenQ’nun almasının ardından 2006’ya yeni model ürünlerle girmeye hazırlanan BenQ Mobile, gelişmiş seviyede özelliklere sahip S75 modelini pazara çıkarıyor. 1.3 megapiksel kameralı telefon ile fotoğraf çekmek, video kaydetmek ve müzik dinlemek mümkün. Metal kaplı gövdesi ve aşağı doğru kayarak açılan kapağıyla dikkat çeken üründe, müzik dinlerken, mesaj yazmak veya oyun oynamak mümkün.


Dördü bir arada...
Nokia’nın N Serisi modellerinden biri olan N92, multimedya uygulamalarından radyo, TV, müzik ve video özelliklerini bir arada bulunduruyor. 191 gram ağırlığındaki N92, MP3 formatının yanı sıra pek çok farklı formatta müzik parçalarını çalabiliyor. 2 megapiksel dijital kamerası bulunan üründe çekilen fotoğrafların, kablosuz olarak basılabilmesi mümkün. Cihaz, hızlı e - posta ile kablosuz iletişim için WLAN ve Bluetooth destekli.

Dijitalde 8 megapiksel
Dijital fotoğraf makinesi üreticisi Nikon’un 2006’da pazara çıkaracağı yeni model makinesi, amatör seviyede kullanıcılar için geliştirilmiş kullanımı oldukça basit bir model. Coolpix P1 modeli ürünün en önemli özelliği 8 Megapiksel seviyesinde çekim yapabilmesi. Oldukça küçük boyutuyla dikkat çeken makine, kablosuz iletişim Wi-Fi destekli. 2.5 inch ekranı bulunan makine, 170 gram ağırlığında.