Teknoloji Haberleri 3. Ulusal EBSO Robot Yarışması

3. Ulusal EBSO Robot Yarışması

21.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından organize edilen 3. EBSO Robot Yarışması’na 17 ilden 427 yarışmacının başvurduğu bildirildi.

3. Ulusal EBSO Robot Yarışması
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, düzenlenen basın
toplantısında, yarışmanın 24-25 Mayısta İzmir Fuarı 3 No’lu Hol’de
yapılacağını söyledi.

Robot teknolojisini toplumun tüm kesimlerine tanıtmak, sanayicinin dikkatini çekmek ve okullar arasında bilgi paylaşımını artırmak amacıyla düzenledikleri yarışmaya yoğun ilgi gösterildiğini bildiren Taşkın, şunları kaydetti: "Yarışmaya 17 ilden 427 yarışmacı 158 robot için başvurdu. Jürinin yaptığı ön inceleme sonrası 138 robot için 354 yarışmacının başvurusu kabul edildi. Katılım beklediğimizin üzerinde gerçekleşti. Bu bizi çok etkiledi. Başvurular arasında çok sayıda özgün nitelikli robot var. Yeni neslin teknolojiyi takip etmekteki başarısı ve üretkenliği bizi çok umutlandırdı."

Haberin Devamı
Taşkın, yarışmada birinciye 5 bin YTL, ikinciye 3 bin YTL, üçüncüye 2 bin YTL ve jüri özel ödülü olarak da 3 dizüstü bilgisayar verileceğini söyledi.

Yarışmada 24 Mayıs Cumartesi günü elemeler yapılacak. "Çizgi izleyen robot" kategorisinde düzenlenen yarışmanın finalistleri pazar günü "İzmir Körfezi’nin 1/1000 ölçekte maket parkuru" üzerinde zamana karşı yarışacak ve dereceye girenler belirlenecek.

Önceki yıllarda yapılan yarışlarda dereceye giren bazı robotların halen kanalizasyon temizliği, bomba imha gibi alanlarda kullanıldığı ifade edildi.