Teknoloji 3G'den Sonra Bizi Ne Bekliyor?

3G'den Sonra Bizi Ne Bekliyor?

19.03.2010 - 10:28 | Son Güncellenme:

2010 yılının teknoloji anlamında mobil yıl olacağını birçok defa duymuşsunuzdur. Peki mobil alanda 3G'ye yeni yeni alışmışken, bir sonraki nesil iletişim standartları hakkında neler biliyorsunuz?

3Gden Sonra Bizi Ne Bekliyor

Üçüncü nesil iletişim teknolojisi olan 3G'ye yeni yeni ısınıyoruz. Ülkemizde hizmet gösteren GSM şebekeleri de 3G ile ilgili çeşitli kampanyalar yaparak mobil kullanıcıları daha da fazla bu sektörün içine dahil etmeye gayret gösteriyor. Peki 3G teknolojisinin bizlere sağladığı teknolojik imkanlar, hızla gelişen teknolojinin gerekliliklerini bizlere sağlayabilecek mi?

Haberin Devamı

Bu konuda 3G biraz eksik kalıyor diyebiliriz. Aslında bunun tek sebebi, her zaman daha da fazlasını isteyen teknoloji geliştirme firmaları. Dolayısıyla son kullanıcı olarak bizler de her zaman son teknolojiyi yakalamaya, yeni geliştirilen sistemlere ayak uydurmaya çalışıyoruz.

Aslında mobil iletişim sistemleri arasındaki sınırlar çok da kalın çizgilerle belirlenmiş değil. Her firma kendi teknolojisini geliştirmeye gayret gösteriyor ve bunun sonucunda ortaya çeşitli platformlarda çeşitli teknolojiler çıkıyor. 3G'den bir sonraki nesil olan 4G için de aynı cümleleri kullanabiliriz.

Kısa adıyla 3GPP olan Third Generation Partnership Project adlı bir organizasyon, 4G teknolojisini son kullanıcı açısından değerlendiriyor ve kullanıcıya 4G'yi çeşitli uygulamalarla tanıtmaya gayret gösteriyor. Çalışmalarını WCDMA teknolojisi üzerine yoğunlaştıran organizasyon, Long Term Evolution yani kısa adıyla LTE adını verdiği bir sistem üzerinde çalışıyor ve bu sistem, 4G'nin yeni standartlarından biri olarak gösteriliyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.