Teknoloji 5 Ay Sonra Oyunun 3 Boyutlu Olduğu Ortaya Çıktı

5 Ay Sonra Oyunun 3 Boyutlu Olduğu Ortaya Çıktı

09.03.2016 - 15:11 | Son Güncellenme:

Oynadığınız oyunun 3 Boyutlu olduğunu sonradan öğrenseydiniz ne yapardınız?

5 Ay Sonra Oyunun 3 Boyutlu Olduğu Ortaya Çıktı

2 boyutlu olarak bilinen ve aylardır oynanan oyunun 3 boyutlu olduğu ortaya çıktı. Bir hapishane oluşturma ve yönetme oyunu olan Prison Architect piyasaya çıktığında büyük bir heyecan uyandırmıştı. Çıktıktan sonra ise beklenenden fazla satarak kısa zamanda oyuncular arasında çok beğenilen bir oyun haline geldi.

Haberin Devamı

Oyun normalde 2 boyutluydu. 2 boyutlu mahkumlar 2 boyutlu özgürlük hayalleri kuruyor onların kaçmamasını ise 2 boyutlu gardiyanlar sağlıyordu. Ancak olay pek öyle görüldüğü gibi değilmiş. Son günlerde bir çok Prison Architect oyuncusu oyunun ayarlar menüsünde ekstra ayarlar kısmındaki bir şeyi keşfettiklerine dair videolar yayınladı. Burada menünün sol alt kısmında bulunan TT seçeneğine dair hiçbir açıklama yok. Birkaç oyuncu merak ederek bu seçeneği aktif etti ve oyunu bir kez durdurup tekrar başlattıktan sonra çok ilginç bir şey ile karşılaştı. Bu kısa aradan sonra oyun 3 boyutlu hale geldi. Bu sayede kendinizi bir hapishane tanrısı gibi hissediyorsunuz. Bu mod biraz kötü ve bitmemiş gibi duruyor ancak sürpriz bir şekilde oyunun geliştiricilerinin tek kelime dahi etmediği bir özellik.

Haberin Devamı
Minecraft Oculus’ta Umut Vaad Ediyor

Piyasaya çıkmasının üzerinden aylar geçtikten sonra bir oyunda gerçekten böyle önemli bir özelliğin ortaya çıkması oldukça ilginç. İşin daha ilginç olan kısmı ise 3 boyutlu seçenek 5 ay önce oyun erken erişime çıktığında bile böyleydi. Bazı oyuncular oyun dosyaları içerisinde bulunan 3 boyutlu modun kodlarını birkaç ay önce fark etmişti. Oyunun geliştiricisi Introversion stüdyosundan Gary Chambers attığı tweet ile modun varlığını doğruladı.

Oyunun 3 boyutlu görünümünü aşağıdaki videoda görebilirsiniz.


Yazarlar