Teknoloji 560 milyondan fazla parola internete sızdırıldı

560 milyondan fazla parola internete sızdırıldı

18.05.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

Dünya geneli küresel çapta WannaCry fidye saldırıları altındayken, 560 milyondan fazla şifre içeren yeni bir veritabanının internete düştüğü açıklandı.

560 milyondan fazla parola internete sızdırıldı

Bir güvenlik araştırma merkezi olan MacKeeper, çevrimiçi olarak büyük bir çalıntı şifre veri tabanının ortaya çıkarıldığını rapor etti. Bu veritabanı 560 milyondan fazla şifre içeriyor.

Haberin Devamı

MacKeeper'ın raporuna göre, bu, önceki veri ihlalleri de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan toplanan şifreleri içeren dev bir veri tabanı gibi görünüyor. İçerdiği bilgiler de oldukça da güncel.

Veritabanının boyutu 75 GB'ın üzerinde ve okunabilir biçimde yapılandırılmış veriler içeriyor. LinkedIn, Dropbox, MySpace, Neopets, RiverCityMedia, Tumblr, Myspace ve Lastfm gibi pek çok yerden elde edilmiş veriler bulunuyor.

Uzmanlar şifrelerinizi sıklıkla değiştirmenizi ve iki adımlı doğrulama yöntemlerini kullanmanızı belirtiyor. Kullanmadığınız hesaplarınızı ise güvenlik sebebiyle silmenizi çünkü siz farkında bile olmadan ele geçirilmiş olabileceğini belirtiyorlar.