Teknoloji ABD Deniz Kuvvetleri insansız helikopter geliştiriyor

ABD Deniz Kuvvetleri insansız helikopter geliştiriyor

18.12.2017 - 11:45 | Son Güncellenme:

ABD Deniz Kuvvetleri yakında kendi kendine uçan helikopterleri kullanarak savaşlara katılabilirler. Deniz Araştırmaları Ofisi (ONR), ilk otonom (özerk) helikopter testini açıkladı. Sistemin başlangıçta cephede birlikleri ikmal etmek üzere kullanılacağı ve hatta bir gün bunları savaşa götürebileceği umuluyor.

ABD Deniz Kuvvetleri insansız helikopter geliştiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

ABD Deniz Kuvvetleri otonom şekilde uçabilen bir helikopter konseptini test ediyor. Deniz Araştırmaları Ofisi (ONR), ilk özerk helikopter testini açıkladı. Sistem başlangıçta birliklere ikmal sevkiyatı için kullanılacak. ONR yürütme direktörü Dr. Walter Jones, "Bu sadece insansız bir helikopterden ibaret değil" dedi.

ABD Deniz Kuvvetleri insansız helikopter geliştiriyor

AACUS adını verdikleri otonom bir sistem, herhangi bir döner kanat platformuna yerleştirilebiliyor. AACUS ile insansız bir helikopter, malzemeyi yerden alıyor, uygun güzergahı ve en iyi iniş alanını belirleniyor ve tabletten tek dokunuşula görev tamamlandıktan sonra yerine geri dönüyor. Sistem, UH-1 Huey helikopter modeli üzerinde denendi.

Uzmanlar, bu yeteneğe duyulan ihtiyacın Afganistan ve Irak'taki Deniz Kuvvetleri operasyonları sırasında ortaya çıktığını söylüyor.

Haberin Devamı

Kargo helikopterleri veya kamyonlar, yakıt, gıda, su, mühimmat ve tıbbi malzemeleri ön hatlara getirirken sıklıkla kendilerini düşmanların ateşi altında buluyor veya patlayıcı cihazların hedefi haline geliyor. Bu sistemle bunların önüne geçilecek.

Yetkililer, AACUS'un Deniz Kuvvetleri için insansız uçuşları, şu anki standartın çok ötesine taşıyarak, bir iniş yeri seçmek ve uzaktan kumandayla insansız bir uçağı elle kontrol etmek için uzmanlaşmış bir operatör gerektirdiğini söylüyor.