Teknoloji Akıllı telefon fiyatları yeni teknolojiler eklendikçe yükseliyor

Akıllı telefon fiyatları yeni teknolojiler eklendikçe yükseliyor

27.10.2017 - 11:27 | Son Güncellenme:

Avrupalılar pahalı akıllı telefonlarına daha fazla bağlanıyor ve görünüşe göre daha pahalı modeller alıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa'daki akıllı telefon talebi üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 7 düştü. Bu yılın üçüncü çeyreğini kapsayan raporda telefon fiyatlarında rekor bir artış yaşandı.

Akıllı telefon fiyatları yeni teknolojiler eklendikçe yükseliyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

GfK tarafından yapılan bir araştırmaya göre, akıllı telefon fiyatları yükseliyor. Telefonların ortalama satış fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre %7 arttı.

Bununla birlikte, daha düşük satışlara rağmen telefon satıcıları pek bir şey kaybetmiyor. Ciro, ortalama satış fiyatındaki yüzde 11'lik bir artış sayesinde yüzde 4 arttı. Sonuç olarak, GfK, bölgedeki 2017 akıllı telefon gelir görünümünü yıllık yüzde 6'ya yükseltti.

Bu artışın başlıca nedeni üreticiler son yıllarda daha pahalı ürünler geliştiriyorlar. Araştırma şirketi, üçüncü çeyrekte satılan sekiz akıllı telefonun birinin 900 TL'nin (yaklaşık 680 £) üzerinde olduğunu keşfetti. Fiyatların artış göstermeye devam etmesi bekleniyor.

GfK'ya göre, dünya genelinde satışlar son çeyrekte yüzde 3 artarak 367 milyon adete ulaştı ve bu rakam üçüncü çeyrekte en yüksek seviyeye geldi. Bu artışın ana itici gücü, yüzde 9'luk bir yükselişe tanık olan Orta ve Doğu Avrupa ile birlikte, satışların yüzde 11 arttığı Latin Amerika'dan geliyor. Global ortalama satış fiyatı da yıllık bazda yüzde 7 yükseldi.

Haberin Devamı

GfK telekomünikasyon araştırma genel direktörü Arndt Polifke, "Her ne kadar bazı bölgelerde birim satışları düşse de ASP'deki artış akıllı telefon pazarının değerini artırmak için harika bir fırsat." dedi.

Polifke, satıcıların üst düzey modellere ağırlık verdiklerini, kullanıcıların daha iyi özelliklere daha fazla para ödeyeceğini belirtti. Polifke, "Premium özelliklerin tüketiciler için önemi gittikçe artmakta. Bu nedenle su ve toza dayanıklı, pil gücü ve belleği fazla, yüksek çözünürlüklü ses, kamera ve video özelliklerine sahip, çerçevesiz tasarım ve hatta yeni lansmanlarda biyometrik sensörleri üzerinde daha fazla görmeyi umuyoruz." dedi.

Yazarlar