Teknoloji Akıllı Telefonların SAR Değerleri Sıralaması

Akıllı Telefonların SAR Değerleri Sıralaması

14.05.2016 - 14:26 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlar her an elimizde, cebimizde hatta yatağımızda yastığımızın altında. Peki telefon alırken Akıllı Telefonların SAR Değerleri Sıralaması’na hiç baktınız mı?

Akıllı Telefonların SAR Değerleri Sıralaması

Akıllı telefonlar her an hayatımızda yanı başımızda. Hatta çocuklarımızın da ellerinde ve yatağa bile telefonlar ile giriyoruz. Peki, her telefonun aslında düşük miktarda radyasyon yarattığını biliyor muydunuz? Bir çok kişinin bunu bildiğinden eminiz ama telefon alırken pek önemsemediğimiz SAR konusunda hangi telefonlar daha başarılı bunu sizler için araştırmaya karar verdik. Akıllı Telefonların SAR Değerleri Sıralaması‘na bakmadan telefon almayın!!!

Haberin Devamı
SAR Ne Demek?

Specific Absorption Rate yani Türkçesini Özgül Soğurma Oranı olarak çevirebileceğimiz bu terim kısaltılarak SAR Değeri olarak anılmaktadır. Bu değer akıllı telefonların vücudumuzun çeşitli bölgelerine (kafa ve vücut olarak) yaydığı radyasyon miktarını göstermektedir.

Wikipedia şöyle diyor; SAR değeri, 100 kHz ve 10 Ghz aralığında bulunan alanlara maruz kalma düzeyini ölçmek için kullanılır. Çoğunlukla cep telefonlarından ve MRI taramalarından soğurulan gücü ölçmek için kullanılır. Bir cep telefonun SAR değeri ölçülürken, telefon kulağa konuşma pozisyonunda yerleştirilmelidir. SAR değeri kafa üzerinde en yüksek emilim oranına sahip nokta üzerinden ölçülmelidir ki bu nokta cep telefonları için genelde telefonun antenine en yakın noktadır.

Haberin Devamı
Akıllı Telefonların SAR Değerleri Sıralaması Ne İşe Yarar

Bu noktada SAR değerlerine göre telefonları sınıflandırmak yaydıkları radyasyon oranına göre sınıflandırabilmek anlamına gelmektedir. Kendinize bir akıllı telefon alırken de buna dikkat etmenizi şiddetle öneririz. Şimdi sayfa sayfa sizlere akıllı telefonların SAR değerlerini verelim.

Not: Değerler gsmarena.com tarafından sağlanmış ve Avrupa standartları baz alınmıştır. Sony‘nin hiç, Huawei ve HTC‘nin de bu konuda fazla bilgisi bulunmuyor. Firmalar kendi SAR değerlerini yollarlarsa listeye onları da ekleyeceğiz… Bu noktada en bilgilendirici firmaların Apple ve Samsung olduğunun da altını çizelim…

Samsung Telefon Modeli SAR Değeri (W/kg) Baş SAR Değeri (W/kg) Vücut Galaxy A7 2016 0,41 0,55 Galaxy A5 2016 0,29 0,47 Galaxy A3 2016 0,48 0,42 Galaxy S7 0,41 0,62 Galaxy S7 Edge 0,26 0,51 Galaxy Note 5 0,45 0,58