Teknoloji Amazon Echo’nun Tüm Özellikleri

Amazon Echo’nun Tüm Özellikleri

25.04.2016 - 13:56 | Son Güncellenme:

Amazon Echo ilginizi çekiyor ancak ürünün ne işe yaradığından tam olarak emin değilseniz, aradığınız tüm cevaplar yazımızda..

Amazon Echo’nun Tüm Özellikleri

Yardımcı araç kategorisinde birçok insan Amazon Echo ürünü için vazgeçilmez yorumunu yapıyor. Çoğunlukla Siri ve Google Now ile kıyaslanıyor ancak Echo diğer ürünlere nazaran daha hızlı çalışıyor ve verilen komutları daha iyi anlıyor. Ses sistemi de oldukça başarılı. Üzerinde 7 adet mikrofon bulunduruyor ve hoparlörleri de gayet iyi olduğundan 360 derece ses alışverişi sağlıyor. Evin neresinde olursanız olun Alexa ile haberleşmeniz mümkün.

Haberin Devamı

“Alexa, what time is it?”

Bir an gelir gözünüz saati bulamaz, telefonunuza elinizi atmak yerine Alexa’ya saati sormanız anında yanıt almanız için yeterli.

“Alexa, play some Kanye.”

Alexa, Amazon’un Prime Music katalogunda bulunan binlerce şarkıyı çalabilir. Kanye West için hemen karılık bir liste oluşturulacaktır. Sonrasında ise durdur veya sonraki şarkıya geç komutlarınız için beklemede kalacaktır.

“Alexa, ask Uber to request a ride.”

Belki de Uber üzerinden araç sorgulamasını istediniz. Yanıt olarak aracın size uzaklık süresini söyleyecek ve çağırmak isteyip istemediğinizi soracaktır.

“Alexa, set a timer for 10 minutes.”

10 dakika süreyle zamanlayıcı ayarlamasını istediniz. Ayarlayıp hemen başlatılacaktır.

Haberin Devamı

“Alexa, add garlic to the shopping list.”

Alışveriş listenize sarımsak eklemek istediniz. Kağıt kalem aramanıza hiç gerek yok. Aklınıza geldiği an söylemeniz yeterli.

“Alexa, what’s on my calendar?”

Takviminizde ne olduğunu sorabilirsiniz. Tabi ki bunu önceden Google Calendar kullanarak girmiş olmanız gerekiyor. Zira Echo, Google Calendar ile senkron çalışıyor. Yanıt olarak toplantınız varsa yerini ve saatini öğrenebiliyorsunuz.

“Alexa, set a daily alarm for 7:00 a.m.”

Sabahları sizi uyandırması için alarm kurmasını isteyebilirsiniz. 10 farklı alarm sesi kullanarak bunu yapabilir. Üstelik alarmların ne süreyle tekrarlayacağını da belirleyebiliyorsunuz.

“Alexa, heads or tails?”

Yazı mı tura mı? Bunu sormak aklınıza muhakkak gelirdi. Cevap olarak “şimdi bir bozuk para attım ve tura/yazı geldi” şeklinde bir cümle duyacaksınız.

“Alexa, read my Kindle book.”

Text-to-speech özelliği sayesinde Kindle kitaplarınızı okutmanız mümkün.

“Alexa, read my audio book.”

Audible üzerinden satın aldığınız sesli kitapları da yine asistanınıza okutmanız mümkün.

“Alexa, add ‘buy a winter jacket’ to my to-do list.”

Alışveriş listesi gibi yapılacaklar lisetesi de oluşturabiliyorsunuz. Daha sonra, uygulaması ile bunları tamamlandı olarak işaretlemeniz veya silmeniz mümkün.

“Alexa, what was the score of the last Cavaliers game?”

Haberin Devamı

Maçı mı kaçırdınız? Alexa’ya sorun skorunu söylesin.

“Alexa, play some chill music on Spotify.”

Echo’nun Spotify entegrasyonunu sizlere duyurmuştuk. Spotify Premium üyesi iseniz hesabınızı Echo ile kullanabilirsiniz.

“Alexa, how’s the weather outside today?”

Dışarıda havanın nasıl olduğunu sordunuz. Bulunduğunuz yerin o an kaç derece olduğunu ve en düşük, en yüksek sıcaklık gibi bilgileri öğrenebilirsiniz. Bulutlu mu yağışlı mı olduğunu da Alexa size söyleyecektir.

“Alexa, find me a good Italian restaurant nearby.”

Yakınlardaki bir İtalyan restoranını sorduğunuzda asistanınız size birkaç seçenek sunacaktır.

“Alexa, what’s in the news?”

Haberlerde ne olduğunu merak ediyorsanız, önceden uygulama üzerinden seçtiğiniz haber kaynaklarına bağlı olarak size güncel haberler verilecektir. Dilediğiniz zaman haber kaynaklarınızı ve kategorilerinizi uygulama üzerinden değiştirebilirsiniz.

“Alexa, set a sleep timer for 60 minutes.”

Müzik dinleyerek uyumaktan hoşlananlardansanız bu özellik tam size göre. Uyku zamanlayıcı ile belirlediğiniz süre sonunda müzik kapanacaktır.

Haberin Devamı

“Alexa, ask KidsMD about vomiting.”

Daha önce de sizlere Alexa’nın sağlık konularında da yardımcı olduğundan bahsetmiştik. Çocuklarda istifra ile ilgili nedenleri kendisine sorduğunuzda, bilgilendirici bir cevap alabilirsiniz.

Amazon Echo bünyesine yeni özellikler katmaya devam ediyor. Bu kadar soruya tek bir cihaz üzerinde yanıt alabiliyor olmak sizce de çok pratik değil mi?

Amazon Echo Yeni Özellikler Kazandı
Yazarlar