Populer Bilim Analistlere göre yüzde 50 ihtimalle Matix'te yaşıyoruz

Analistlere göre yüzde 50 ihtimalle Matix'te yaşıyoruz

17.09.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

Bank of America analistlerine göre hayatımız yüzde 20-50 arası bir ihtimalle gerçekten de simülasyondan ibaret. Gelişmekte olan yapay zeka ve sanal gerçeklik teknolojileriyle gelecekte Matrix tarzı bir simülasyon oluşturulabilir.

Analistlere göre yüzde 50 ihtimalle Matixte yaşıyoruz

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bank of America'daki analistler, dünyamızın Matrix tarzı bir sanal gerçeklik olduğunu ve % 20 ile 50 arasında deneyimlediğimiz her şeyin sadece bir simülasyon olduğunu ileri sürdü. Rapor, dünyamız bir yanılsama olsa bile, bunu asla bilmeyeceğimizi ima ediyor.

Bank of America Merrill Lynch, önde gelen filozoflardan, bilim adamlarından ve diğer düşünürlerden gelen yorumları aktararak iddiaları destekledi.

Raporda, “Yapay zeka, sanal gerçeklik ve hesaplama gücündeki ilerlemelerle, gelecekteki uygarlıkların üyeleri atalarının simülasyonunu yapmaya karar vermiş olabilirler” diye belirtildi.

Analistler, SpaceX'in kurucusu Elon Musk'tan ilham alarak, dünyanın gelecekteki bir uygarlığın yarattığı yapay zekanın parçası olduğuna yüksek olasılık inanıyorlar.

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi'nden dünyaca ünlü profesör Nick Bostrom da 2003 yılında simülasyon teorisinin yüksek bir ihtimal olduğunu açıklamıştı. Astrofizikçi Neil DeGrasse Tyson, aynı zamanda evrenin bir simülasyonun “çok yüksek” ihtimalle olabileceğine inanıyor.

1999 yapımı The Matrix filminde insanlar, insan popülasyonunu kontrol etmek için makineler tarafından oluşturulan, simüle edilmiş bir realitede yaşıyordu.