Teknoloji Android 6.1 Haziran’da Gelecek!

Android 6.1 Haziran’da Gelecek!

21.12.2015 - 10:11 | Son Güncellenme:

Henüz birçok cihaz Android 6.0 güncellemesini almamışken gelen yeni haberler, Android 6.1'in haziran ayında kullanıma sunulacağını doğruluyor

Android 6.1 Haziran’da Gelecek

Henüz birçok cihaz Android 6.0 güncellemesini almamışken gelen yeni haberler, Android 6.1'in haziran ayında kullanıma sunulacağını doğruluyor... Google'ın Nexus modelleri adına çoktan yayımladığı yeni Android sürümü olan Marshmallow, belli başlı akıllı cihazlar için de kullanıma sunulmuş durumda. Oldukça az sayıdaki telefon üzerinde kurulu olan Android 6.0, çok yakında yerini 6.1 sürümüne bırakmış olacak. Gün ışığına çıkan yeni bilgilere göre Google'ın Android 6.1'i haziran ayında yayımlayacağını belli ediyor. Şimdilik dedikodu niteliğindeki bilgiler, 2016 yılının haziran ayını işaret ediyor olsa da elimizde resmi bir bilginin bulunmadığını ve bu yüzden çıkış takviminde olası bir değişikliğin meydana gelebileceğini hatırlatalım.

Haberin Devamı

Android 6.1 ile gelecek olan en büyük yeniliğe değinecek olursak, split-screen desteğine değinmeden geçmemeliyiz. Yeni sürüme terfi edecek olan tüm Android tabanlı tabletler, çoklu ekran kullanımı ve geliştirilmiş uygulama deneyimi gibi özelliklerden faydalanabilecekler. Aslında split-screen desteği Android N için hazırlanıyor ancak özelliğin erken bir tarihte kullanıma sokulacağı da belirtilenler arasında. Ki bu da çoklu ekranın 6.1 ile gelme olasılığını bir hayli arttırıyor.

Yazarlar