Teknoloji Android Pie, root olmadan çağrı kaydını imkansız hale getiriyor

Android Pie, root olmadan çağrı kaydını imkansız hale getiriyor

16.08.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

Android Pie, telefon görüşmelerinde ses kaydının alınmasını imkansız hale getiriyor. Peki Android Pie'da ses kaydının alınması için ne yapılması gerek?

Android Pie, root olmadan çağrı kaydını imkansız hale getiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yeni yazılım sürümlerinin genellikle yeni özellikler getirmesi ve hataları kaldırması beklenir, ancak başka şeylerin gerçekleşmesi de olası. Bazı durumlar, bir uyarı olmaksızın aniden ortaya çıkar. Android Pie ile telefon görüşmelerinde ses kaydının alınmasını imkansız hale gelmesi gibi. Bu, talihsiz bir “gerileme” olmasına rağmen muhtemelen sürpriz olmadı.

Telefon görüşmelerini kaydetmek her zaman sorunlu bir konu olmuştur. Farklı ülkelerde şirketlerin uymak zorunda olduğu farklı yasalar var. Google, konuyla ilgili duruşunu tam olarak açıklamamış olsa da, durum böyle.

Android 6.0 Marshmallow'da, Google, uygulamaları aramaları kaydetmeye olanak tanıyan resmi API'yi kaldırdı. Ancak, geliştiriciler hala resmi olmayan bir şekilde bunu yapmalarına izin veren çözümü bulabildiler. Android 9'da Google'ın bu kapıları tamamen kapattığı bildirildi.

Haberin Devamı

Neyse ki, Android için her zaman bir yol var. Eğer telefon görüşmelerinin ses kaydını almak istiyorsanız Root yapmaktan başka şansınız yok.

Bir yandan, ortak paydaya giderek ve çağrı kaydını tamamen bloke ederek yasal tabanları korumaya çalıştığı için Google'ı suçlayamazsınız. Şu anda, root gerektirmeyen yeni bir yöntem keşfedilmedikçe Android Pie'da telefon görüşmelerinin ses kaydının alınmasını imkansız.