Teknoloji Android'ten Daha Hızlısı Yok!

Android'ten Daha Hızlısı Yok!

07.11.2013 - 17:20 | Son Güncellenme:

Akıllı cihazların üretilmesinin hemen ardından kendilerini dev bir rekabetin içinde bulan üreticiler, hünerlerini işletim sistemleriyle sergiliyor! En hızlı büyüyen işletim sistemi Android! Peki ya iOS?

Androidten Daha Hızlısı Yok

Teknoloji pazarının büyük bir rekabet ortamına dönüşmesi sonucu dev üreticiler, yeni nasil akıllı modellerini geliştirirken tüm önceliği mobil işletim sistemlerine veriyor. 2008 yılından bu yana hayatımızda olan Android işletim sistemi, en hızlı büyüme gösteren teknoloji ürünü olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Asymco’nun hazırladığı rapora göre, Nokia’nın uzun bir dönem akıllı telefon modellerinde kullandığı Symbian işletim sistemi, 450 milyon kullanıcısı sayısını 44 çeyrek yani 11 yılda görmüştü. BlackBerry’nin ilk 10 yıl 9 ayda sahip olduğu kullanıcı sayısı ise 225 milyon.

Windows Phone 8, 30 çeyrekte 72 milyon kullanıcı sayısına ulaşırken, son 1 yılda Nokia’ya verdiği destek ile bu kullanıcı sayısını rekorlara taşımayı planlıyor. Apple’ın başarılı işletim sistemi iOS, 23 çeyrekte 700 milyon kullanıcı sayısına ulaşırken, Android ise 20 çeyrek/5 yılda 1 milyar kullanıcıyla liderlik köşesindeki yerini alıyor.

Her geçen gün Android mobil işletim sistemli akıllı telefonların sayısı ile birlikte kullanıcı talebi de artarken, teknoloji dünyasının en hızlı büyüyen ürünü unvanına sahip olduğu için Android’I tebrik ediyoruz.