Teknoloji AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

07.05.2018 - 16:20 | Son Güncellenme:

AOC Agon AG271QX, 1ms tepki süresi, 144Hz yenileme hızı ve 27 inçlik boyutuyla farklı oyunlar için oyuncuların isteyeceği türden bir monitör. Çok yönlü alüminyum taban, kolay ergonomik ayarların yanında geniş bağlantı seçenekleri de her kullanıcıyı memnun edecek türden. Peki AOC Agon AG271QX başka neler sunuyor gelin hep birlikte göz atalım.

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Piyasada gün geçtikçe artan sayıda oyun monitörü var. AOC'nin yeni AGON monitörleri, listeye eklemeniz gereken seçenekler arasında. AG271QX, agresif kırmızı-siyah tasarımı ve oyun odaklı performansıyla kesinlikle dikkat çekiyor.

Kanata benzeyen kırmızı çizgiler

AOC Agon AG271QX tasarımında fırçalanmış malzemeye sahip mat siyah plastik bir çerçeveye sahip. Monitörün çerçevesi oldukça ince. Üstte ve yanlarda 12 mm, altta ise 17 mm. Monitörün ekranı, güneş ışığını önleyen, ancak görüntü kalitesini koruyan, parlama önleyici mat bir malzemeyşle kaplı. Siyah çerçeve, gümüş taban ve kırmızı logo, şık ama agresif görünümlü bir oyun monitörü ortaya çıkmasını sağlamış. Monitörün sırt kısmında da kanata benzeyen kırmızı çizgiler yer alıyor.

Haberin Devamı

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

Monitörün standı sabit ama çok yönlü. Taban, monitöre modern bir oyuncu görünümü veren V şeklinde alüminyum malzemeden yapılmış. Ekranın yüksekliğini 130 mm'ye kadar ayarlayabilir, sağa ve sola 20 derece açıyla döndürebilirsiniz. Öne ve arkaya eğilebilen monitör, 90 dereceye de (pivot özelliği) ayarlanabiliyor. Ayaklı yükseltici aynı zamanda ideal yüksekliği takip etmeyi kolaylaştıran bir ölçüm birimine de sahip. Monitörü duvara veya montaj koluna kolayca ve güvenli bir şekilde yerleştirmeyi tercih ederseniz, VESA montaj uyumlu.

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

Kullanıcı dostu ve çok çeşitli ayarlamalar

AOC Agon AG271QX, OSD düğmelerinden ziyade bir masaüstü uygulamasında OSD ayarlarını yapmak için kullanılabilecek standart iMenu yazılımını da içeriyor. Bununla birlikte, mini USB bağlantı noktasına bağladığınız küçük ve kullanışlı bir aygıt olan özel QuickSwitch denetleyicisi de kullanımınız için hazır bekliyor. Denetleyici, parlaklığı, kontrastı ve diğer özellikleri ayarlamak için belirli hazır ayarlar arasında hızla geçiş yapma ve OSD menüsünde kolayca gezinme olanağı sunuyor.

AOC monitörlerinin standart yazılımı, PC'niz ekran koruyucu moduna, uyku moduna geçtiğinde veya kapatıldığında monitörün otomatik kapanmasını sağlayan e-Saver'ı içeriyor. Ayrıca, monitörün bekleme moduna girmesi veya kapanmasıyla ilgilli özel bir zaman da ayarlayabilirsiniz. Bu, güç tüketimi 47W ve bekleme modunda 0.5W olan monitörü, bilgisayarlarını geceleri açık bırakanlar için kullanışlı bir özellik.

Haberin Devamı

Kullanıcı dostu ve çok çeşitli ayarlamalar sunan OSD düğmeleri monitörün sağ alt tarafında bulunuyor. Öncelikle, Parlaklık ayarları altında kontrast, gama, dinamik kontrast oranı gibi tüm standart ayarları ayarlayabilir ve birkaç ön ayar arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu hazır ayarlar arasında Metin, İnternet, Oyun, Film, Spor ve güç tüketiminden tasarruf sağlayan Eko mod var.

Görüntü Ayarı bölümünün altında, görüntü çerçevesinin konumunu ekranda ayarlayabilirsiniz; Renk Ayarındayken, kendi RGB renk seviyelerini yapılandırabileceğiniz Cool, sRGB, Normal ve Kullanıcı Tanımlı gibi birkaç renk sıcaklığı ön ayarı arasından seçim yapabilirsiniz. OSD Ayarı bölümü, bir zamanlayıcı ayarlamanıza, dahili hoparlörlerin veya bağlı kulaklığın ses düzeyini ayarlamanıza da izin veriyor.

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

Agon AG271QX'in daha nadir OSD özelliklerinden biri Picture Boost modu. Bu modda, ekranın belirli bir alanında özel parlaklık ve kontrast seviyelerini ayarlamanızı sağlayan Parlak Çerçeve (Bright Frame) seçeneğini belirleyebilirsiniz. Parlaklaştırmak veya karartmak istediğiniz ekran bölümünün x ve y koordinatlarını tanımlayarak alanı seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

FPS, RTS ve Yarış oyunları için kalibre edilmiş hazır ayarların yanı sıra kendi ayarlarınızı manuel olarak ayarlayabileceğiniz üç yapılandırılabilir profil var. Bu profillerde, Gölge Kontrolüne özel değerler ayarlayabilir, Düşük Giriş Gecikme modunu etkinleştirebilir/devre dışı bırakabilir veya AOC Oyun Kontrolü aracılığıyla rengi ayarlayabilirsiniz. Oyun kontrol özelliği, daha iyi görüntü detayları için renk doygunluğu ve gri seviyelerini 0 ila 200 arasında bir ölçekte yapılandırmanıza izin veriyor.

Son olarak, OSD ayarlarının Ekstra Menü bölümü altında, giriş seçimine, otomatik yapılandırma özelliğine, en boy oranına, DDC / CI'ye, kapatma zamanlayıcısını ayarlamaya ve varsayılan geri yükleme seçeneklerine erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

144Hz yenileme hızıyla akıcı oyun deneyimi

Agon AG271QX oyun monitörü, 144Hz yenileme hızıyla tıkanma, yırtılma ve bulanıklaşma olmadan, akıcı bir oyun deneyimi sağlıyor. Zorlu oyunları azami çıkış ayarlarında çalıştırabilecek, sabit ve yüksek kare hızını koruyabileceksiniz. Ayrıca, FreeSync teknolojisi, uyumlu AMD grafik kartınızı monitörün DisplayPort'una bağlamanıza ve 30Hz - 144Hz aralığı arasında sabit bir kare hızı elde etmenize olanak tanıyor. Yüksek hızlı ve tempolu FPS oyunlarında çoğunlukla fark edilse de standart 60Hz'lik bir monitörden AG271QX’e geçiş yapıyorsanız, fare imlecinizin hareketinin bile daha düzgün göründüğünü fark edebilirsiniz.

1ms tepki süresi, hızlı hareket eden nesnelerin gölgelenmesini ve bulanıklaşmasını önlüyor. Bu sayede, yüksek kaliteli profesyonel FPS oyunlarında, rakiplerinizin bir adım önünde olacaksınız. AOC AG271QX ile düşük giriş gecikmesinin yanında rekabetçi oyunlare için gerekli tüm araçlara sahip olacaksınız.

AOC Gölge Kontrol özelliği, oyunların karanlık alanlarını daha iyi görmenize yardımcı olan faydalı bir oyun geliştirme aracı. Bu özellik, gerektiğinde ekranınızın karanlık köşelerini aydınlatıyor. Ekranın geri kalanının kalitesini veya aydınlatmasını etkilemiyor. Bu, özellikle çok karanlık oyunlarda yararlı oluyor. Çünkü düşmanlarınızı ve nesnelerinizi daha net görebilmenizi sağlıyor.

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

Düşük Mavi Işık ve Flicker Free teknolojisi de monitörün özellikleri arasında yer alıyor. Biri zararlı mavi ışıkların seviyesini düşürürken diğeri görüntünün titremesini ortadan kaldırarak gözlerinizi yormadan saatlerce oyun oynamanıza izin veriyor.

TN panel, bu oyun monitörünün canlı ve net görüntü kalitesi vermesini sağlıyor. Renkler bir IPS panel monitörününki kadar tutarlı ve hassas olmasa da, etkileyici oyun ve film izleme deneyimi için hala yeterince canlı. Renkler çok doğru olmadığından, profesyonel tasarımcılar ve fotoğrafçılar işlerini bu monitörle yapamayabilirler. Çünkü bu bir oyun monitörü ve böyle bir şey bu modelden pek beklenmiyor.

27 inçlik ekran ve Quad HD çözünürlüğün birleşimi, kusursuz oyun deneyimi, net ve parlak görüntü üretimi ve istenen piksel yoğunluğuyla sonuçlanıyor.

Oyun söz konusu olduğunda, 1ms tepki süresi, renk doğruluğuna göre çok daha önemli. Bu yüzden IPS yerine TN panel de özellikle yüksek kaliteli ve profesyonel FPS oyunları için doğru bir seçim. TN panel monitörlerinin bir başka dezavantajlı faktörü, 170 derece yatay ve 160 derece dikey olan görüntüleme açıları. Bununla birlikte, bu 144Hz oyun monitörünün ergonomik özellikleri sayesinde, izleme deneyiminden sorunsuzca zevk alabileceksiniz.

AOC Agon AG271QX inceleme: FreeSync destekli 144Hz oyun monitörü

Bağlantı açısından ihtiyacınız olan her şey var

Agon AG271QX ile Display Port 1.2, DVI, VGA, HDMI 2.0, HDMI 1.4 gibi geniş bağlantı yelpazesi sunuluyor. Monitörün sağ tarafında iki adet USB3.0 portu (sarı olanı hızlı şarj için kullanılanabilir), kulaklık ve mikrofon da jakı bulunuyor.

Monitör, Tak ve Çalıştır yapıda olduğundan kutudan çıkardığınız anda tam olarak çalışan ve ideal şekilde yapılandırılmış buluyorsunuz. Küçük ayarlamalar dışında bir şey yapmanıza gerek yok.

Monitörün sağ üst tarafında, antene benzeyen ancak bir kulaklık tutacağı görevi gören nesneyi göreceksiniz. Gereksiz bulursanız, ön taraftan görülemeyecek şekilde içe doğru katlayabilirsiniz. Ayrıca, FreeSync teknolojisini etkinleştirmek için monitörünüzü DisplayPort'a bağlamanız gerektiğini unutmayın.

Sonuca bağlıyorum

AOC Agon AG271QX'in mükemmel görüntü kalitesi ve performansıyla rakiplerinize karşı üstünlüğünüzü kanıtlayabileceksiniz. Geniş bağlantı yelpazesi ve ergonomik işlevsellikler, kusursuz özelliklerini tamamlıyor. Zaten bu sayede ortaya sağlam bir oyun monitörü çıkıyor.

Gelelim fiyatına... AOC AGON AG271QX’in fiyatı yaklaşık 2750 TL. Quad HD 1440p ekran, 144Hz yenileme oranı, 1ms tepki süresi, FreeSync teknolojisi ve çeşitli oyun özellikleri göz önüne alındığında fiyatı oldukça makul. NVIDIA grafik kartına sahip olanlar G-Sync teknolojisine sahip modellere bakabilir ama onlar biraz daha pahalı.

AOC Agon AG271QX, güzel ve net 1440p çözünürlük, kapsamlı bağlantı, ergonomik işlevsellikler ve güzel bir tasarım ile birlikte size rekabetçi oyunlar için gerekli tüm araçları sunuyor.

Teknik özellikler

  • 27 inç ekran
  • 2560 × 1440 Çözünürlük
  • TN Panel
  • 16: 9 En Boy Oranı
  • 144Hz
  • 1ms Tepki Süresi
  • Bağlantı noktaları: HDMI2.0, DisplayPort1.2, DVI, HDMI (MHL), D-Sub Diğer bağlantı noktaları: 4xUSB, Mikrofon Jakı, Kulaklık Jakı
  • Piksel Aralığı: 0.233mm
  • Parlaklık: 350cd / m 2
  • Dinamik Kontrast: 50.000.000: 1
  • Dahili Hoparlörler: 2x3W
  • FreeSync Teknolojisi