Teknoloji Apple, 'AppleToo' hareketini başlatan çalışanını kovdu

Apple, 'AppleToo' hareketini başlatan çalışanını kovdu

16.10.2021 - 14:51 | Son Güncellenme:

Apple bir süredir AppleToo etiketi altında paylaşılan hikayeler ile sorunlar yaşıyordu. Konu hakkında internet sitesi kurulmuş ve ilk şikayetler de paylaşılmıştı. Bu soruna yönelik de Apple'dan hamle geldi.

Apple, AppleToo hareketini başlatan çalışanını kovdu

Apple'ın içinde başlayan ve hem çalışan hem de eski çalışanları arasında dayanışma ile AppleToo hareketi başlamıştı. Bunun için internet sitesi açan bu kişiler aynı başlıkla etiket altında organize olarak sorunları dile getirmişti. 

Haberin Devamı

Teknoloji devi ise AppleToo hareketinin lideri olan Janneke Parrish'i, sızıntılar devam ederken ve işçi örgütlenmesine yönelik geniş çaplı bir baskın yürütülürken kovdu. İş telefonundan dosyaları sildiği için işinden olan ve soruşturma geçiren Parrish'in sildiği uygulama dosyaları arasında Robinhood, Pokemon GO ve Google Drive yer alıyor. 

Apple, AppleToo hareketini başlatan çalışanını kovdu

Parrish, Apple Maps tarafında görevine devam ettiği dönemde harekete liderlik etmişti. 

Apple şirket kültürü hakkında konuştuktan sonra ikinci kez bir çalışanının işine son verdi. Çalışanların bu hareketi başlatmasındaki ana hedefinde yaşanan sorunları göstermek ve çözmek adına iç yollar tükendiği için 'değişim' başlatmak var. 

Apple, AppleToo hareketini başlatan çalışanını kovdu

Bu hareketi başlatan kişiler ise Apple'daki değişimi görmek için çalışanlardan hikayelerini paylaşmaları istendi. Hareketin internet sitesinde yer alan hikayeler bölümünde ise “Hikayelerimiz bir araya geldiğinde, ırkçılık, cinsiyetçilik, eşitsizlik, ayrımcılık, yıldırma, bastırma, zorlama, istismar ve haksız cezalandırma gibi durumları ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır” yazıyor. 

Haberin Devamı

AppleToo hareketi ile yapılan şikayetlerin büyük bir kısmı, ayrımcılık, cinsiyetçilik, misilleme ve reddedilen insan kaynakları raporlarından oluşuyor.