Teknoloji Apple CarPlay Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Apple CarPlay Hakkında Bilmeniz Gerekenler

29.03.2016 - 14:26 | Son Güncellenme:

Otomobil üreticilerinin araçlara eklediği tüm sistemleri takip etmek zor. Ancak Apple CarPlay artık birçok araçta mevcut.

Apple CarPlay Hakkında Bilmeniz Gerekenler

CarPlay araç içindeki ekranınızı tam anlamıyla bir Apple cihazı gibi kullanmanızı sağlıyor. İhtiyacınız olan şeyler ise bunu destekleyen bir araç ve bir iPhone. Bakalım bunu diğerlerinden ayırt eden özellikler neler.

Haberin Devamı

Aracınız bu hizmeti destekliyorsa ve iPhone’unuz iOS 7.1 sürümünden daha yüksek bir sürüm kullanıyorsa USB veya Bluetooth ile cihazınızı aracınıza bağlamanız yeterli olacaktır. Sonrasında araç içi ekranınız iPad gibi görünecektir.

İlginizi Çekebilir: Volkswagen’a Apple’dan İzin Çıkmadı!

Araç kullanırken Siri ile konuşmak size kolaylık sağlayacaktır.

Araç içerisindeki büyük ekranda bir çok uygulamayı kullanabiliyor olmak gayet faydalı.

Siri size yazılarınızı okuyor. Şöyle ki gelen mesajlar için gözünüzü yoldan ayırmanıza gerek kalmadan Siri size bu mesajı sesli olarak okuyor. Şimdilik yalnızca iMessage destekliyor.

Apple Maps kullanarak yakınınızda bulunan restoran veya benzin istasyonlarını görüntüleyebilir, güzergah belirleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şu anda 100ün üzerinde modelde bu özellik bulunuyor ve bu sayı günden güne artacak gibi görünüyor. Siz aracınızda CarPlay entegrasyonu olup olmadığını bilmiyorsanız buradan kontrol edebilirsiniz.

Apple Arabaları Yola Çıktı