Teknoloji Apple'ın AirTag cihazı istenmeyen takipleri önleyecek

Apple'ın AirTag cihazı istenmeyen takipleri önleyecek

25.04.2021 - 10:57 | Son Güncellenme:

Apple yeni tanıttığı kayıp eşyaları takip etmeyi sağlayan cihazı AirTag için pek çok şey söyleniyor. Öncelikle bu cihaz iPhone başta olmak üzere Apple cihazlarla etkileşime giriyor ve bu sayede kayıp eşyanın yerini tespit ediyor. NFC ve Bluetooth teknolojisine sahip olan bu cihazın pili de aktif kullanımla 1 yıl dayanabiliyor. Ancak söylenene göre bazı tehlikeleri de içinde barındırıyor.

Appleın AirTag cihazı istenmeyen takipleri önleyecek

Apple'ın bu cihazı bir insanı takip etmek için kullanılması noktasında tehlike arz ediyor olsa da şirket buna bir çözüm geliştirmiş durumda. Tanımadıkları bir kişi tarafından AirTag ile takip edilmek istenen kişi eğer iPhone kullanıyorsa bildirim alıyor. 'AirTag ile takip ediliyorsunuz' uyarısı veren iPhone kullanıcının takip edildiğini öğrenmesini sağlıyor ancak bu sistem çok da yeterli değil mi?

Haberin Devamı

KULLANICILARI İSTENMEYEN TAKİPLERE KARŞI UYARACAK

Apple'ın basın odasında paylaşıldığı gibi, "iOS cihazları, sahibinin yanında olmayan bir AirTag'i de algılayabilir ve bilinmeyen bir AirTag'in zaman içinde onlarla bir yerden bir yere seyahat ettiği görüldüğünde kullanıcıyı bilgilendirebilir." Cihazdan sürekli sinyal tanımlayıcıların yayılması sağlanıyor, bu sayede takip yapılıyor. Eğer tanımlayıcılar eklenmezse Apple "bir şeyler yanlış" moduna geçiyor.

Devamında ise “Kullanıcıların bir iOS cihazı olmasa bile, sahibinden uzun bir süre ayrılmış bir AirTag, dikkat çekmek için hareket ettirildiğinde bir ses çalacak. Bir kullanıcı bilinmeyen bir AirTag tespit ederse, iPhone veya NFC özellikli cihazlarıyla ona dokunabilir ve talimatlar, bilinmeyen AirTag'i devre dışı bırakmaları için onlara yol gösterecektir. " diyor.

Haberin Devamı

Appleın AirTag cihazı istenmeyen takipleri önleyecek

Bluetooth menzilinin dışındayken bir AirTag'den ayrılırsanız, Apple, kayıp AirTag'inizden gelen Bluetooth sinyalini algılamak ve konumu size geri göndermek için devasa Find My ağı üzerinden sinyalleri çekmeye başlıyor. Dahası, Apple bu sistemi, sizi doğrudan küçük AirTag'inizin sakladığı noktaya götüren bir dedektör gibi kullanabilmeniz için tasarladı.

AirTag güvenlik özelliği ise iOS cihazları için kullanıma sunuldu. 2 Mart'ta iPhone'un iOS 14.5 beta 3'ünde sessizce kullanıcıların kullanıma sunuldu. iOS 14.5 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran iPhone veya iPod touch'ta ya da iPadOS 14.5 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran iPad'de varsayılan olarak önümüzdeki hafta kullanıma açılacak gibi görünüyor.