Teknoloji Haberleri Apple’ın fiyatını Avrupa seviyesine indirdi, büyümede yüzde 150’yi gördü

Apple’ın fiyatını Avrupa seviyesine indirdi, büyümede yüzde 150’yi gördü

18.09.2011 - 22:18 | Son Güncellenme:

Apple haziran sonu itibariyle “iPad” satışlarını yüzde 550, “Mac” satışlarını yüzde 21, “iPhone” satışlarını yüzde 113 artırdı. Fiyatları Avrupa seviyesine indiren Bilkom da Türkiye’de rekora imza attı

Apple’ın fiyatını Avrupa seviyesine indirdi, büyümede yüzde 150’yi gördü

Bilgisayarda Mac, cep telefonunda iPhone, tablet PC’de iPad, müzikçalarda iPod serileriyle piyasa değerinde 370 milyar doları aşarak teknoloji dünyasının bir numarası olan Apple’ın Türkiye ayağı olan Bilkom cephesinde de bu rüzgarla birlikte hızlı büyüme dönemi yaşanıyor.
Koç grubu şirketlerinden Bilkom’un Genel Müdürü Cömert Varlık, Ağustos 2010-Ağustos 2011 dönemine bakıldığında bir yıllık süreçte şirketin dolar bazında yüzde 154 büyümeyi yakaladığını ifade etti. Varlık ulaşılan bu rakamın sektör ortalamasının beş kat üzerinde olduğu bilgisini aktardı.
Türkiye’de ulaştıkları bu büyüme rakamının iPhone olmadan yakalandığını (ABD dışında pek çok ülkede iPhone cep operatörleri üzerinden satılıyor) belirten Cömert Varlık, önümüzdeki dönemde bu ürünü de Bilkom mağazalarına getirmeyi planladıklarını, bu gelişme sonrasında büyümede daha da agresif hareket etme imkânı olacağına vurgu yaptı.

Yeni MacBook Air farkı!
Türkiye’de büyümeyi yüzde 60 payla Mac serisi bilgisayarlar sürüklerken, adet bazında tablet bilgisayar serisi iPad’ler öne çıkıyor. Avrupa bölgesinde büyüme yüzdesi olarak çok yüksek bir rakamı yakaladıklarını bildiren Varlık, bu rakamlarla ilk 5’te yer aldıklarını açıkladı. Bilkom olarak son dört yıldan bu yana Apple ürünlerini Avrupa fiyatlarıyla piyasaya çıkarma yönünde bir strateji izlediklerini anlatan Cömert Varlık, 2011’le birlikte oluşan farkı tek haneli banda çektiklerini, bunun da satışların artmasında önemli etkisi olduğunu söyledi.
“iPad 2 fiyatlarında Avrupa ortalamasına baktığımızda sadece yüzde 3’lük fark var. Biz ayrıca 2 yıl garanti veriyoruz” diyen Cömert Varlık, müzikçalar hariç (ek vergi ve bandrol yükü var) tüm ürün gruplarında böylesine oranlara inerek büyümeyi yakaladıklarını anlattı.
Avrupa karşılaştırılmasına bakıldığında ilgili fark bilgisayar kategorisinde yüzde 1-4 arasında değişiyor. En son Macbook Air’lerde bu fiyat farkı yüzde 1-2 aralığında. iPad’de ise yüzde 2-3 aralığında bir fiyat farkı var.

Haberin Devamı

Apple’ın fiyatını Avrupa seviyesine indirdi, büyümede yüzde 150’yi gördü

Türkiye’de 100 bin iPad sattı
Apple’ın tablet PC modeli iPad satışlarının hem dünyada hem de Türkiye pazarında ciddi büyüme gösterdiğini belirten Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, Apple merkezin Haziran sonu açıkladığı verileri hatırlatıyor... “Yayımlanan son verilere göre Apple (25 Haziran itibariyle) 21.2 milyon iPad sattı. Geçen yıl buradaki rakam 3.2 milyon olmuştu” diyen Varlık, tablette 6 kattan fazla büyüme yaşandığını vurguladı. Varlık, Türkiye’de ise aralık ayında satışa çıkan iPad’lerin ilk dönemki satış rakamlarıyla son haftalar karşılaştırıldığında çıkan rakamın 30 katlık artışa işaret ettiğini söyledi. Cömert Varlık Türkiye’de sadece Bilkom olarak iPad satışlarında 100 binli rakamlara çok yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Mac ekranları çocukların parmak izinden geçilmiyor...
Türkiye’de Bilkom’un yönettiği sayısı 21’i bulan özel konseptli Apple mağazası olduğunu hatırlatan Cömert Varlık, bu merkezlerde ürün deneyiminin yoğun ilgi gördüğünü hatta küçük çocukların dokunma deneyimini dev ekranlı bilgisayarda da görmeyi istediklerini şu sözlerle anlatıyor: “Apple mağazalarında 27 inch ekranlı iMac’teki parmak izi kadar parmak içi başka hiçbir ekranda göremezsiniz. Çocuklar mağazaya geliyor, önce iPad ardından iPod Touch’larda dokunmatik ekranı kullanıyor. Sonrasında Mac bilgisayarların başına geçtiğinde önce mouse kullanmak yerine ekranlara dokunmayı tercih ediyor. Dokunarak ekranların değişmesini, programların açılmasını bekliyor. Gerçekten de Apple adına bizim için çok etkileyici.”

Mac’te yüzde 18’lik fırsat
Bu arada Bilkom, üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik yüzde 18 indirim kampanyasına imza atıyor. Bu kapsamdaki kullanıcılar kampanyaya adını veren “Okula Dönüş” üyeliği ile herhangi bir Mac bilgisayarı yüzde 18’lik KDV indirimi ile alabiliyor. Taşınabilir ve masaüstü Mac modelleri için geçerli kampanya, 5 - 30 Eylül 2011 tarihleri arasında geçerli oluyor.

Yazarlar