Teknoloji Apple iPhone 15’teki aşırı ısınmayı çözmeye çalışıyor

Apple iPhone 15’teki aşırı ısınmayı çözmeye çalışıyor

02.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Apple’ın başı yeni piyasaya sürdüğü iPhone 15’teki aşırı ısınma şikayetleriyle dertte... AP’nin haberine göre Apple, yeni telefonların “tutulamayacak kadar ısındığı” yönündeki şikayetleri bir yazılım hatasına ve Instagram, Uber gibi popüler uygulamalarla ilgili sorunlara bağlıyor.

Apple iPhone 15’teki aşırı ısınmayı çözmeye çalışıyor

Apple cumartesi günü yaptığı açıklamada, cihazların rahatsız edici derecede ısınmasını önlemek için iOS 17 işletim sistemine yönelik bir güncelleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Wall Street Journal gazetesi de yeni iPhone’lar üzerinde yaptığı testlerde aşırı ısınma sorununa değinen bir haberle endişeleri gündeme taşımıştı.

Haberin Devamı

AP’nin haberinde, “Yeni iPhone’ların ilk birkaç günlük kullanım sırasında veya bulutta depolanan yedekleme bilgileri geri yüklenirken rahatsız edici derecede ısınması alışılmadık bir durum değil. Cihazlar video oyunları gibi çok fazla işlem gücü gerektiren uygulamaları kullanırken de ısınabiliyor ancak iPhone 15 modellerindeki ısınma sorunları bu tipik durumların ötesine geçti” ifadesi kullanıldı.

Satışları etkiler mi?

Apple, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yaşanan sorunun, önceki akıllı telefonlarda kullanılan paslanmaz çelik yerine iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te kullanılan titanyum kasa kaynaklı olmadığını vurguladı. Apple ayrıca, yeni modellerdeki aşırı ısınma sorununun, ‘lightning’ şarj yerine Avrupalı düzenleyiciler tarafından yayınlanan talimat gereği geçilen USB-C bağlantı noktası kaynaklı olabileceği yönündeki iddiaları da reddetti.

Haberin Devamı

Apple, aşırı ısınmanın yazılım güncellemeleriyle hızlıca çözülebileceğini belirtse de AP, şirketin genel satışlarda art arda üç çeyrek düşüşle karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek sorunun iPhone 15 satışlarını etkileyebileceğini yazdı.

Yazarlar