Teknoloji Apple karşıtları sahnede!

Apple karşıtları sahnede!

20.03.2012 - 12:45 | Son Güncellenme:

Apple'ın yeni iPad'ini satışa sunduğu gün, herkesin görmezden geldiği olaylar da yaşandı!

Apple karşıtları sahnede

Apple'ın piyasaya yeni bir iPad daha çıkaracağı, teknoloji kesimi için büyük hayranlık uyandırsa da, bazı insanlar tarafından bu durum çok daha farklı algılanabiliyor.

Yeni iPad'in piyasaya çıktığı gün, Georgetown, New York ve San Francisco eyaletlerinde bulunan Apple mağazalarında yapılan eylemler genelde medyada pek yer bulmadı. Oysa ki eylemlerin tek bir amacı vardı: Apple fabrikalarında çalışan insanların çektikleri çilelere bir çare bulmak... Apple geçtiğimiz yıllar içerisinde Foxconn ve Pegatron noktalarında alın teri döken işçilerin karşılaştıkları zorluklarla gündeme gelmişti. Teknoloji dünyasının yakından tanıdığı bazı eleştirmenlere göreyse Apple'ın fabrika çalışanlarına karşı tutumunu değiştirene kadar boykot edilmesi gerekiyordu...

Yapılan eylmlerin ayrıntıları, haberimizin ikinci sayfasında...

Apple'a karşı 250.000 imza!

Nitekim yapılan son eylem iki farklı büyük site ile desteklendi ve Apple'dan çalışanlarına daha iyi bir çalışma ortamı sunması istendi Eylem çerçevesinde şu ana kadar 250.000 adet imza toplandı. Georgetown Apple mağazasında toplanan kalabalıksa ellerinde "250.000'den fazla kullanıcıdan Apple'a: Farklı düşün, etik düşün" şeklinde bir pankartla protesto gösterisi düzenledi.

Apple, yakın bir zamanda CNN'e verdiği demeçte; "Tedarikçilerimize çalışma koşulları ve çalışanlara davranış konusunda yapmaları gerekenleri net bir şekilde söylüyoruz; biz de bu konu hakkında fazlasıyla çalışıyoruz. Eğer tedarikçilerimiz bizimle çalışmaya devam etmek istiyorlarsa, en kısa zamanda tavırlarını değiştirmeleri gerekiyor." şeklinde bir açıklama yapmıştı. Tim Cook ise yaptığı son açıklamada konu hakkında hummalı bir çalışma içerisinde olduklarına değinmişti.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.