Teknoloji Apple Music Çok Geç Kaldı…

Apple Music Çok Geç Kaldı…

07.12.2015 - 10:45 | Son Güncellenme:

Apple'ın yeni teknolojiler söz konusu olduğunda kendi versiyonunu çıkartmadan önce uzun süre bekleyip görmesi bir gelenek haline geldi, Apple Music elbette geç kalanlar kervanında yerini aldı. Apple'ın partiye hep geç kalmasına...

Apple Music Çok Geç Kaldı…

Apple'ın yeni teknolojiler söz konusu olduğunda kendi versiyonunu çıkartmadan önce uzun süre bekleyip görmesi bir gelenek haline geldi, Apple Music elbette geç kalanlar kervanında yerini aldı. Apple'ın partiye hep geç kalmasına alıştık malum assolistler en son çıkar. Apple'ın iPhone 6 Plus'ı çıkarması Samsung'un Note serisi akıllı telefonlarla başarı yakalamasından iki yıl sonra gerçekleşti. Microsoft Surface'ın karşısına iPad Pro'yu getirmesi ise üç yıl sürdü. En çok bilineni ise ilk iPhone 3G özelliğini koymadı ve teknolojinin hem daha stabil olmasını hem de daha çok yayılmasını bekledi. iPhone 6 Plus ile Apple'ın planı kusursuz işledi ve insanların cebine hemen girdi.

Haberin Devamı

iPad Pro belki tatil döneminde insanların tercihi olabilir ve tablet satışlarında hareketlenme sağlayabilir. Ancak henüz ne olacağını bilmiyoruz. Apple aynı taktiği müzik servisi Apple Music'te de uyguladı. Apple'ın müzik servisini ücretli kullananların sayısı 6.5 milyon civarındaydı ve bu böyle genç bir servis için oldukça iyi.

Ancak Apple Music'in en büyük problemi milyonlarca insanın hala ücretsiz servisleri kullanması ve paralı seçenekleri istememesi. Apple'ın en büyüm rakibi Spotify'ın Haziran ayında ki kullanıcı sayısı 75 milyondu ve bu ay sonunda 100 milyon olması bekleniyor. Bir taraftan gelen YouTube Music uygulaması Apple Music'i iyice köşeye sıkıştırıyor.