Teknoloji Apple Park'ın cam duvarlarına çarpanların acil servisle yaptıkları konuşmalar ortaya çıktı

Apple Park'ın cam duvarlarına çarpanların acil servisle yaptıkları konuşmalar ortaya çıktı

05.03.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

Apple'ın uzay gemisi benzeri, Cupertino'daki neredeyse tamamen camdan yapılmış olan merkezi kesinlikle güzel ama çalışanlar için gerçekten baş ağrılarına neden oluyor. Birkaç hafta önce, Apple Park'ı süsleyen şeffaf duvarlara çarpan şirket çalışanları gün yüzüne çıkmıştı. Şimdi de çalışanların, acil servisle yaptıkları görüşmeler ortaya çıktı.

Apple Parkın cam duvarlarına çarpanların acil servisle yaptıkları konuşmalar ortaya çıktı

Onur Binay/miliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın beş milyar dolara mal olan yeni genel merkezi Apple Park, uzay gemisi gibi tasarımıyla dikkat çekerken, geniş ölçüde kullanılan cam panel ve duvarlar iki çalışanın tıbbi müdahale gerektirecek şekilde yaralanmasına sebep olmuştu.

Apple'ın genel merkezi Apple Park'ta yaralanan iki çalışanın kazaları ufak kesiklerle atlattıkları ve hastaneye kaldırılmaya ihtiyaç duymadıkları belirtildi.

Marketwatch'ın haberinde, konunun "mizahi bir unsur" içerse de, Appleın Kaliforniya işyeri düzenlemeleri arasında bulunan, Çalışanların, işyerlerinde cam panel ve duvarlara çarparak yaralanmaları engellenmelidir maddesinin ihlal edildiğine, buna karşın, Apple'ın henüz ABD İş Güvenliği ve Sağlık Yönetimi tarafından bir uyarı almadığına dikkat çekiliyor. Şimdi de çalışanların, acil servisle yaptıkları görüşmeler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yetkili inşaat görevlisi Albert Salvador'a göre "endişeli" kişilerin otomatik kapı ile pencere arasındaki farkı anlamamasından dolayı, kampüs tasarımından endişe duyuyorlardı. Daha sonra Apple Park’tan 3 farklı yaralanma vakası 911’e bildirildi.

Çalışanlardan birinin acil servisle yaptıkları görüşmeleri şu şekilde:

Arayan: Bir cam panele giren ve başını vuran yaralımız var. Başının üstünde küçük bir kesik var ve kanamaları var, yanında güvenlik görevlileri bulunuyor.
Memur: Hastayla birlikte misiniz?
Arayan: Hayır, ben hastayla değilim. Şu anda bir güvenlik birimine ulaşmaya çalışıyoruz, böylece sizi içeri alabileceğiz.
Memur: Kaç yaşında?
Arayan: 20 yaşından küçük
Memur: Hasta erkek mi kadın mı?
Arayan: Erkek.
Memur:Uyandı mı?
Arayan: Bilinçli.
Memur: Nefes alıyor mu?
Arayan: Bilmiyorum. Evet, evet, bilinçli ve nefes alıyor.
Memur: Olay ne zaman oldu?
Arayan: Yaklaşık beş dakika önce oldu. 12:05 civarında.
Memur: Herhangi bir ciddi kanama var mı?
Arayan: Evet, kafasından.
Memur: Tamamen uyanık mı?
Arayan: Evet.

İkinci çağrı da aynı konuşmalar yaşandı. Aynı gün yapılan üçüncü çağrı da yine cam panele çarpma vakası aktarılmıştı.

Apple CEO’su Tim Cook, konuyla ilgili olarak "Apple Park’ı başkaları için yapmadık, burası sizin için değil" açıklamasında bulunmuştu.

Yazarlar