Teknoloji Apple tedarikçisinden korkutan açıklama: 2022'ye kadar sürecek

Apple tedarikçisinden korkutan açıklama: 2022'ye kadar sürecek

31.03.2021 - 10:14 | Son Güncellenme:

Salgının başlangıcından bu yana teknoloji şirketleri başta olmak üzere pek çok hammade sıkıntısı yaşanıyor. Bunların başında ise çip, işlemci ve yonga setleri yer alıyor. Sadece telefonlarda değil, bilgisayarların ve otomobillerin de ana bileşenlerinden olan çiplere şu anda erişme sorunu yaşanıyor.

Apple tedarikçisinden korkutan açıklama: 2022ye kadar sürecek

Apple tedarikçisi Foxconn, hem kullanıcıları hem de teknoloji şirketlerini üzecek bir açıklamada bulundu. Bileşen eksikliklerinin ışığında bu durumun 2022 yılına kadar sürebileceği konusunda uyardı. Elektronik bileşenler için devam eden küresel tedarik sorunları devam ediyor. Apple için üretim gerçekleştiren Foxconn, etkilenen şirketlerin mağdur olduğunu söylüyor. Özellikle Apple’ın iPhone 12 serisinin tedariki ve üretiminde sorun çıktığını biliyoruz. Bu sebeple telefon serisinin tanıtımı da gecikti.

Haberin Devamı

SİPARİŞLER YÜZDE 10 ORANINDA GECİKİYOR

Foxconn'un CEO'su Young Liu tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılına kadar bu sorun devam edecek ve önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde biraz daha çözülecek diyor. Yaşanan kıtlık siparişlerin üretimini de oldukça zor hale getiriyor. Tanıtımların ertelenmesine ek olarak bir de telefonların siparişleri de gecikiyor ve kullanıcılar cihazlara ulaşamıyor.  

Liu’nun yaptığı açıklamanın devamında siparişlerin yüzde 10’u gecikecek. Bunun akabinde Foxconn, zorunlu karantina kararları ve fabrika işçilerini karantinaya aldıktan sonra geçen yıl COVID-19 salgınının zirvesinde üretimde yavaşlamalar yaşadı. Bu gecikmeler, tedarik zincirinde de kendisini gösterdi.