Teknoloji Apple Watch, Hayat Kurtardı!

Apple Watch, Hayat Kurtardı!

17.03.2016 - 17:10 | Son Güncellenme:

Sağlık açısından oldukça güzel bir işleyişe sahip olan akıllı saatlerden Apple Watch, bu sefer birinin hayatını kurtarması ile haber konusu oldu…

Apple Watch, Hayat Kurtardı

Giyilebilir cihazların artması ile beraber uygulama bazında da belirli bir artışın yaşandığı gözlemleniyor. Özellikle akıllı saatlerde karşımıza çıkan sağlık uygulamaları ise bu duruma oldukça güzel bir örnek teşkil etmekte. Bu saatlerden belki de en ünlüsü olan Apple Watch ise hali hazırda beraberinde gelen sağlık uygulamaları neticesinde birinin hayatını kurtarmayı başardı. Kalp ritimlerini ölçebilen saat, kullanıcısının kalp krizi geçirdiğini anlamasını ve beraberinde ambulans çağırmasını sağlamış bulunmakta. Bu sayede erkenden olayı farkeden saat, üstelik sağlık ekiplerine haber vermesi ile açıkçası gönülleri fethetmeyi başardı.

Haberin Devamı

Dennis Anselmo adlı kullanıcı, açıklanan bilgilere göre 18 Ağustos 2015 tarihinde kendisini oldukça hasta hissetmiş. Bunun ardından hemen oturan Anselmo, saatine baktığında kalp ritimlerinin normalin epey üzerine çıktığını görmüş ve elbette kalp krizi geçirdiğini anlamış. Ritmi 210’a ulaşan kullanıcı, yaptığı açıklamada saatin ambulansı aramasına yardımcı olduğunu ve böylelikle sağlık ekiplerinin olaya müdahale ettiğini belirtti.

Anselmo, tam bir akıllı saat tutkunu. Tam 35 adet akıllı saat sahibi olan kullanıcı, buna nazaran en sevdiğinin Apple Watch olduğunu söylemeyi de ihmal etmiyor. Nitekim kişinin hayatını kurtaran modelin favori olmaması düşünülemezdi.