Teknoloji Apple Watch'un tasarımı mı değişiyor?

Apple Watch'un tasarımı mı değişiyor?

25.01.2017 - 11:07 | Son Güncellenme:

Apple yeni aldığı patentle Apple Watch'un tasarımında değişikliğe mi gidecek? Firma kare ekran modelinden vaz mı geçiyor?

Apple Watchun tasarımı mı değişiyor

Apple Watch için alındığı iddia edilen patentler, firmanın kare ekran tasarımından vazgeçip dairesel bir tasarıma geçiş yapacağına işaret ediyor. Aynı zamanda Apple'ın modüler bir saat tasarladığının da işaretçisi olarak kabul ediliyor. Apple’ın aldığı patentte saatin kayış kısmı modüler bir işlev görüyor ve cihaza farklı özellikler kazandırabiliyor. Kayışın için kamera pil, biyometrik sensörler, hoparlörler gibi bileşenler eklenebiliyor. Ayrıca Apple’ın kayış aracılığıyla spor aktivitesi veya sağlık takibi yapabilen yeni özellikler getirebileceği de düşünülüyor.

Apple Watchun tasarımı mı değişiyor

Saatte farklı modüller arasında geçiş yapabilmenin de mümkün olacağı söyleniyor. Kullanıcılar, Apple Watch'un işlevlerini günlük olarak değiştirebilecek. Yalnız bahsi geçen özelliklerin Apple Watch 3'e yetişme ihtimali oldukça düşük görülüyor. Patentin yeni cihazlarda kullanılıp kullanılmayacağı ise kesin değil.