Teknoloji Apple'dan MacBook odaklı yeni 'su geçirmezlik' patenti

Apple'dan MacBook odaklı yeni 'su geçirmezlik' patenti

07.03.2021 - 10:38 | Son Güncellenme:

Apple MacBook odağında pek çok patent alıyor. Bu patentler arasında MagSafe hakkında olanlar olduğu gibi aynı zamanda tasarım ve ekran değişiminin olması gibi pek çok detay bulunuyor. Şimdi yeni ortaya çıkan patente göre Apple MacBook için su geçirmeyecek bir hamle yapmak istiyor.

Appledan MacBook odaklı yeni su geçirmezlik patenti

Apple gelecek dönemki MacBook modelleri için pek çok yeniliği getirebilir. Bunun akabinde yeni ortaya çıkan patentlere göre MacBook'un su geçirmeyen menteşeleri olacak. 

Haberin Devamı

Apple'ın yeni MacBook patenti

MacBook'ların zayıf noktalarından biri olan menteşesi için yeni bir çözüm yolu getirilecek gibi görünüyor. Menteşe temelde, Mac'in esnek kısmının çevresinde kullanılan hidrofobik malzemeleri ve ekranı klavyeye bağlayan kabloları içeriyor. Her ne kadar bu yıl piyasaya sürülen M1 işlemcili Mac'ler gündemde olsa da bu cihazların sıvı girişi ve su hasarı ile cihazlar kullanılmaz hale geliyor. 

Her ne kadar iPhone serisinde bazı telefonlar suya karşı dayanıklı olsa da MacBook tarafında işler hiç de öyle değildi. İşte yeni alınan bu patent ile işler biraz olsun değişebilir. Bu hafta ortaya çıkan 'elektronik cihazlar için sıvı giriş kontrolü' başlıklı bir patent, özel malzemeler kullanılarak su ve sıvıya karşı dayanıklılık kazandırmaya dayanıyor. 

Haberin Devamı

Appledan MacBook odaklı yeni su geçirmezlik patenti

Patentte de görüldüğü gibi bir MacBook'un ekranı ile klavyesi arasında uzanan kabloları gizlemek ve korumak için kullanılan esnek kısımda bağlanan "bir köpük malzeme veya bir hidrofobik malzeme eklenen" bir bariyer bulunacak. Su ve diğer sıvıların alana girmesini veya birikmesini önlemek için bir köpük bariyere başvurması bekleniyor. Buna ek olarak söz konusu önlem menteşe taraflarındaki 'sıvı temaslarında' yaşanan aksaklıkları çözecek gibi duruyor. Zira 'suya karşı tamamen' bir dayanıklılık beklememek gerekiyor.