Teknoloji Apple'dan şaşırtan üretimi durdurma haberi geldi!

Apple'dan şaşırtan üretimi durdurma haberi geldi!

16.06.2021 - 16:48 | Son Güncellenme:

Apple bu yılın son aylarına doğru yeni iPhone serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Gözler iPhone 13 serisindeyken şirketin eski iPhone modeli için verdiği karar şaşırtıyor. Halen çok popüler olan telefon serisi 2 yıl önce tanıtılmıştı.

Appledan şaşırtan üretimi durdurma haberi geldi

Apple sessizce iPhone 11 ailesinin üst segment modellerini aşamalı olarak piyasadan çekmeye başlamıştı. İlk etapta satışını durduran Apple, şimdi hem üretimi durdurdu hem de tamamen piyasadan çekti. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri artık Apple'ın resmi kanallarından da satın alınmıyor. Popüler olmalarına rağmen hem üretimini hem de satışını durduran Apple, mağazalarını iPhone 13 ailesi için hazırlıyor. 

Haberin Devamı

APPLE'DAN ŞAŞIRTAN KARAR

Söz konusu durumu öğrenin pek çok iPhone kullanıcısı, şaşkınlıklarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Zira 2019 yılında tanıtılmasına rağmen satışlarda halen iPhone 11 serisi oldukça yüksek rakamlara ulaşıyor. iPhone 11 serisinin en uygun fiyatlısı olarak piyasada kalan tek model oluyor. 

Appledan şaşırtan üretimi durdurma haberi geldi

Apple'ın bu hamlesinin tek sebebi tedarik zincirini daha basit bir hale getirmek istemesinde yatıyor. Çünkü Apple ne kadar farklı modelin üretimini yaparsa bu süreçleri daha karmaşık hale getiriyor. Maliyetleri de düşürmek isteyen dev şirket, iPhone 12 serisinde bulunan dört model ile bu süreçleri rayına sokmak istiyor. 

Öte yandan bazı yorumlara göre de iPhone 11 Pro ve Pro Max modelleri iPhone 12'nin satışlarını olumsuz etkileyebilirdi. Bu sebeple siteden tamamen kaldırıldı. iPhone satın almak isteyenler için iPhone 12 serisinin tamamı, iPhone XR, iPhone 11 ve iPhone SE 2020 modellerinden birini seçmesi gerekiyor.