Teknoloji Apple'dan yeni MacBook Pro hamlesi: M2 işlemcisi göründü!

Apple'dan yeni MacBook Pro hamlesi: M2 işlemcisi göründü!

27.04.2021 - 14:08 | Son Güncellenme:

Apple yeni bir karar almıştı ve Mac'leri için Intel işlemciler yerine kendi M1 Silicon işlemcilerine geçiş yapmıştı. Bu işlemcinin en son eklendiği cihaz ise iPad Pro 2021 olmuştu. Dünyanın en güçlü tabletine dönüşen cihaz, dikkat çekerken Apple M2 Silicon için kolları sıvıyor.

Appledan yeni MacBook Pro hamlesi: M2 işlemcisi göründü

Apple'ın M2 işlemcisi 2021 yılında seri üretime giren MacBook Pro modellerine ekleniyor. Biliyorsunuz dünyayı etkileyen bir mikroçip krizi bulunuyor. Otomobil, akıllı telefon ve bilgisayar üreticilerini başta olmak üzere pek çok sektör etkilendi. Apple'ın da etkilendiği hatta akıllı telefonların üretim ve tedariğinde sorun yaşadığını biliyoruz. Hal böyleyken, 2021 yılının yeni MacBook Pro'larında ikinci nesil işlemciler kullanılacak. 

Haberin Devamı

2021 YILININ İLK MACBOOK'UNDA YENİ İŞLEMCİ

Yeni ortaya çıkan bir rapora göre, Apple'ın yeni MacBook Pro üretimini 2021'in ikinci yarısına yeniden planladığı görülüyor. Daha önceki benzer iddiaları destekleyen bu roparda aynı zaman 'M2' işlemcisine de vurgu yapılıyor. M2 işlemcisi nisan ayının başlarında seri üretime girdi. Nikkei Asia tarafından sızdırılan raporda aynı zamanda yeni işlemcili MacBook Pro'ların satışlarına temmuz ayında başlanacağı vurgulanıyor. 

Öte yandan yeni işlemcinin ilk etaptaMacBook Pro'da kullanılması amaçlanıyor. Bununla birlikte, M1 işlemcide olduğu gibi, Apple'ın daha sonra onu daha fazla ürün yelpazesinde kullanması bekleniyor.