Teknoloji Apple'ın kurucu ortağı Wozniak, YouTube'a açtığı davayı kaybetti

Apple'ın kurucu ortağı Wozniak, YouTube'a açtığı davayı kaybetti

03.06.2021 - 10:58 | Son Güncellenme:

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Google'a ait popüler video paylaşma platformu olan YouTube'a açtığı davayı kaybetti. Daha önce bilgisayar korsanlarının Bitcoin dolandırıcılığı yapmak için Wozniak’ın adını kullandığı iddia edilmişti. Konu hakkında dava açan Wozniak, bunu kaybetti.

Appleın kurucu ortağı Wozniak, YouTubea açtığı davayı kaybetti

Wozniak davada, YouTube'un dolandırıcılık içeren videoları silmediğini, aynı zamanda videolara reklamların eklenmesini sağlayarak kullanıcı trafiğine teşvik ettiğini söylüyor. Ülkenin yasasında yer alan ilgili maddeye göre davasını açtığını belirten kurucu ortak, YouTube’un dolandırıcılığa "önemli katkı" yaptığını aktardı.

Haberin Devamı

BILL GATES VE ELON MUSK DA BENZER ŞEKİLDE KULLANILIYOR

Yüksek Mahkeme yargıcı, Wozniak’a şikayetini düzeltmesi için 30 gün daha verdi. Bu kapsamda davanın devam edebileceği de ortaya çıkıyor. Hatırlatmak gerekirse dava 2020 yılının temmuz ayında başladı.

İddia dilekçesinde ise şunlar yazıyor: "YouTube'da sürekli olarak dolandırıcılık videoları ve tanıtım faaliyetleri var. Bu videolar, davacı Wozniak'ın fotoğraflarını ve videolarını sahtekarlık için kullanarak itibarına onarılamaz bir zarar verdi ve birçok YouTube kullanıcısı da kandırıldı. YouTube'un bu Bitcoin dolandırıcılığını sona erdirmek için zamanında harekete geçmesi için defalarca uyarılmasına rağmen bunu her zaman erteledi veya reddetti."

Haberin Devamı

Wozniak'ın avukatları iddianamede, dolandırıcılığın Microsoft kurucu ortağı Bill Gates ve Tesla CEO'su Elon Musk da dahil olmak üzere diğer teknoloji ünlülerinin isimlerini ve resimlerini de kullandığını söylüyor.