Teknoloji Apple'ın yeni nesil iPad modelini parçalarına ayırdılar

Apple'ın yeni nesil iPad modelini parçalarına ayırdılar

31.03.2017 - 10:30 | Son Güncellenme:

Cihazları parçalarına ayırıp tamir edilebilirliğini inceleyen iFixit ekibi, Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni nesil iPad modelini de parçalarına ayırdı.

Appleın yeni nesil iPad modelini parçalarına ayırdılar

iFixit ekibi Apple’ın 9.7 inçlik yeni nesil iPad modelini parçalarına ayırdı. iPad Air 2’den daha kalın ve orijinal iPad Air ile aynı kalınlıkta olan tablet, A9 işlemciden gücünü alıyor. Kalınlıktaki artışın başlıca sebebi ise pil kapasitesi. Yeni iPad, iPad Air 2’ye nazaran daha yüksek bir pil kapasitesine sahip. Cihaz, 32,9 Wh değerle orijinal iPad Air ile neredeyse aynı bir kullanım süresi sunuyor.

Haberin Devamı

Appleın yeni nesil iPad modelini parçalarına ayırdılar


iFixit, cihazın ön panelinin yapıştırılmış olması ve her şeyi yerinde tutan güçlü yapışkan nedeniyle yeni 9.7 inç iPad’in onarılmasının oldukça zor olduğunu söylüyor. Yeni iPad modelinin tek artı noktası ise pilinin mantık devre karına lehimlenmemiş olması olarak belirtiliyor.

Appleın yeni nesil iPad modelini parçalarına ayırdılar

Ekran ise orijinal iPad Air ile aynı yapıda. İki parçadan oluşan ekranda herhangi bir sorun yaşandığında parçalardan birinin değiştirilmesi yeterli oluyor. iPad Pro'da olduğu gibi cihazda ses kapatma butonu yok. Parmak izi okuyucu ise iPad Air 2 ile aynı.