Teknoloji AppStore’da O Uygulama Kategorisi Kapatılıyor!

AppStore’da O Uygulama Kategorisi Kapatılıyor!

23.03.2015 - 12:42 | Son Güncellenme:

Apple, AppStore’da bir kategori için kapatma kararı alındı! İşte detaylar…

AppStore’da O Uygulama Kategorisi Kapatılıyor

Cupertino merkezli akıllı cihaz ve bilişim üreticisi Apple, yeni bir resmi kararını daha sosyal medya hesapları ve resmi bloğunda kullanıcılarıyla paylaştı. Yeni nesil akıllı telefon ve tablet modelleri için iOS yazılım güncellemeleri içerisinde entegre olarak gelen Antivirüs eklentileri, AppStore’da 3.parti uygulamaların gereksiz olduğu gerekçesiyle kaldırılıyor.

Haberin Devamı

Apple’ın güvenliğini sağlayan başarılı güvenlik yazılımları şirketi, AppStore üzerindeki Anti-Malware ve Anti-Virüs uygulamalarının iOS 8.2 ve sonrası için gerek kalmadığı ve kullanıcıları yanıltan ve haksız kazançlara teşvik ettiği gerekçesiyle kaldırılacağını ve kategorinin uygulama kütüphanesinden silineceğini duyurdu.

Apple uygulama geliştiricileri kontrol departmanı, geçtiğimiz haftalarda VirusBarrier for iOS uygulamasının geri çekilmesini için geliştirici ile iletişime geçmiş. Apple’ıniPhone öncesinde Motorola ile işbirliği yaparak iTunesPhonecihazını çıkardığı günden itibaren tüm virüs saldırılarının iTunes filtresinden geçtiğini paylaşan Apple, 3.parti bir virüs uygulamalarının iOS üzerinde işe yaramadığını da ekledi.

Haberin Devamı

Birkaç kez ertelenen bu kararın uygulanması ve duyurulması için, iOS8.3’ün Beta sürümleri beklenmiş. Öyle görünüyor ki Apple, “kendi güvenliğimizi kendimiz koruyabiliriz” fikrinde.