Teknoloji Arabanızın da artık sosyal medyası var!

Arabanızın da artık sosyal medyası var!

26.03.2012 - 16:00 | Son Güncellenme:

myCar unique idenfier’ların günümüzdeki önemiyle ilgili çıkmış bir proje!

Arabanızın da artık sosyal medyası var

Facebook gibi global bir platformda yurt dışı kullanıcıları unutmamak gerektiğini düşünen proje multi language olarak kurgulandı. Sonuçta araba merakı ve trafikteki bu sürprizler her ülke insanı için geçerli bir durum. Biraz projeden bahsetmek gerekirse, Aplikasyonu arabası olan herkes kullanabiliyor. Arabası olan kullanıcılar Kayıt bölümünden şu an kullanmakta olduğunuz arabanın marka, model, renk, yıl ve plakasını (plakanız bize bilgilerinizin doğrulunu kontrol için gerekiyor ve kesinlikle kimseyle paylaşılmıyor.) giriyorsunuz. Daha sonra duvarınıza sizin arabanızın markasının logosuyla sadece rengini ve modelini anlatan bir post gidiyor.

Haberin Devamı

Böylece arkadaşlarınız sizin hangi renk hangi model ve hangi marka arabayı kullandığınızı duvarınızdan öğrenmiş oluyor. Hatta yeni bir araç aldıysanız bunu da görmüş oluyorlar.


Projenin ilk adımı insanların arabalarını bu aplikasyona kayıt etmeleri. Arkada çalışan güzel bir arama motoru tasarlandı. Trafikte gördüğünüz; adını soyadını hatırlamadığınız lise arkadaşınızı, ışıklarda gözgöze geldiğiniz bir kişiyi ya da sizinle aynı marka model araba kullanan diğer insanları eğer bu aplikasyona üye iseler onları arabalarının marka model renginden ya da plakasından aratıp Facebook profillerine ulaşabiliyorsunuz. Ve bir mesaj atarak şansınızı deniyorsunuz. Mesajı alan kişi olarakta cevap verip vermemek tamamen sizin özgürlüğünüzde.

Haberin Devamı


Kullanıcı sayısı başlangıç seviyesinde olmasına rağmen 10bin’leri geçti. Çünkü aplikasyonu kullananlar arabasının logosuyla duvarına post attığı için sosyal medyanın büyüme gücüyle büyüyen bir proje. Yayınlanan bu ilk versiyonu aslında kullanıcı tepkilerini görmek içindi. Sırada bu projeye artılar katacak bir çok yeniliğin hayata geçirilmesi var. İleride; şu an ve geçmişte kullandığınız araçlarla ilgili araba listenizden tutun, yakında açıklanacak olan istatistlik bölümüyle Türkiye’deki araba kullanıcılarının hangi marka modeller üzerine yoğunlaştığının, en çok aranan, kullanılan araba marka ve modellerinin bir haritasını çıkarmak planlar arasında görünüyor.