Oyun Assassin's Creed Revelations Osmanlı'da Geçecek

Assassin's Creed Revelations Osmanlı'da Geçecek

05.05.2011 - 10:25 | Son Güncellenme:

Ubisoft'un Facebook üzerinden sunduğu şifrelerde tüm dünyayı şaşırtacak büyük bir sürpriz var. Assassin's Creed Revelations Osmanlı'da geçecek.

Assassins Creed Revelations Osmanlıda Geçecek

Assassin's Creed Revelations yapımcıları, serinin hayranlarıyla oyun oynamaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan Facebook yarışmasında bir şifre daha çözüldü ve yeni AC oyunu için ipucu verildi. Ancak bu ipucu öyle sıradan bir bilgi değil.

Haberin Devamı

Cumartesi günü sızdırılan videoda geçen tarihleri araştıran oyuncular bu bilgilerin Osmanlı İmparatorluğu'ndaki önemli olayları işaret ettiğini fark etmişti. Ancak kısa süre önce yayınlanan yeni videoda oyunun ana karakterinin Altair olduğu duyuruldu.

Yeni Oyun İçin Osmanlı İşaret Edildi

Ubisoft yapımcıları bugün yayınladıkları yeni videoyla ise tüm oyuncuları ters köşeye yatırdı. Çünkü videoda açık şekilde Ayasofya Camii ve Osmanlı tuğrası yer alıyor. Yeni Assassin's Creed oyunun Osmanlı döneminde ve İstanbul'da geçme ihtimali bu videoyla birlikte artmış oldu.

Tüm bu iyi haberlere karşın, iki video arasında ilginç bir çelişki var. Altair, Osmanlı Devleti kurulmadan yaklaşık 100 yıl önce yaşayıp maceralara atıldı.

Haberin Devamı

Eğer Ubisoft yapımcıları tarihi bir hata yapmıyorsa, ya yeni suikastçı karakter Altair ile isim benzerliğine sahip olacak ya da oyun farklı farklı zaman dilimlerinde geçecek.

Üçüncü bir ihtimalde ise Altair'in Selçuklu döneminden Osmanlı'ya kadar dinç bir şekilde yaşaması da söz konusu olabilir. Bu ihtimalde ise oyunda 135 yaşında bir suikastçıyı yönetmek gerekiyor.

Videodaki Gizemler Neler?

Yeni video ile birlikte Ubisoft gizemli ipuçları vermeye devam ediyor. Video sırasın 1459 tarihi göze çarpıyor. Bu tarih Sultan Mehmet'in Fatih unvanını aldığı yıl olarak biliniyor.

Ayrıca videodaki Ayasofya bu yıl içerisinde kiliseden camiye çevrildi. Resimdeki tuğra ise Fatih Sultan Mehmet'in fermanlarında kullandığı imzaya oldukça benziyor.

1459 yılının bir diğer önemi ise Rodos Şövalyeleri'nin eline tutsak düşen Cem Sultan'ın doğum tarihi olması. Bu yıl ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in akıl hocası olan Akşemseddin hayata gözlerini yumdu. Kısacası yeni videodaki tüm şifreler Fatih Sultan Mehmet'i hedef gösteriyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.