Teknoloji Asus tablet gibi dizüstü bilgisayarını tanıtmaya hazırlanıyor!

Asus tablet gibi dizüstü bilgisayarını tanıtmaya hazırlanıyor!

28.02.2021 - 14:06 | Son Güncellenme:

Farklı özelliklerde ve farklı ihtiyaçlar dahilinde geliştirilen dizüstü bilgisayarlara bir yenisi daha ekleniyor. Asus tasarım tarafında oldukça ilginç olabilecek bir Chromebook piyasaya sürmeyi planlıyor.

Asus tablet gibi dizüstü bilgisayarını tanıtmaya hazırlanıyor

Nilay Kamu/Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yenilikçi tasarımlarıyla karşımıza çıkan bilgisayar üreticileri, yepyeni cihazlarını peş peşe tanıtmaya devam ediyor. Asus da bu kapsamda farklı bir cihaz ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Chromebook olarak tasarlanacak bu cihaz sökülebilir stanta sahip olmasının yanında ayrılabilir bir klavye ile sunulacak. Bu sayede hem tablet hem de dizüstü bilgisayar fonksiyonuna sahip olacağı belirtilen Chromebook'un sağlam bir alüminyum gövdeye de sahip olması bekleniyor. 

Asus tablet gibi dizüstü bilgisayarını tanıtmaya hazırlanıyor

Piyasaya sürülecek bu cihazın en büyük avantajı ise dizüstü formdan tablet formuna kolaylıkla geçebilecek olması ve bu kapsamda kalem desteğinin sunulması oluyor. Tıpkı tabletlerde olduğu gibi kalem cihazın üst kısmına ya da yanlarına yerleştirildiğinde şarj olabiliyor. Cihazda yer alan stant sayesinde hem yatay hem de dikey olarak kolaylıkla kullanılabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Cihaz yatay modda iken Microsoft'un Surface Pro'suna benziyor ve ergonomik bir kullanım sunacağı aktarılıyor. Asus CM3 olarak adlandırılacağı söylenen bilgisayarın tek tam şarj ile 12 saat kullanım sunması bekleniyor. 

Cihazda hızlı şarj desteği sunulacak ve 45W adaptör de cihazın kutusundan çıkacak. CM3'ün ekranı 16:10 formatında ve 10.5 × 1920 × 1200 çözünürlükte dokunmatik bir ekran olacak. Media Tek MT8183C işlemciye ek olarak ön kamerasında 2 Megapiksellik bir lens yerini alıyor. Arka kamerada ise bizleri 8 Megapiksel karşılayacak.  

Asus Chromebook Detachable CM3'ün ne zaman piyasaya sürüleceği veya fiyatı henüz belli değil. Yakında ise bu detayların belli olması bekleniyor.