Teknoloji Ataç: Yazılımda sınırları aşıyoruz

Ataç: Yazılımda sınırları aşıyoruz

21.06.2010 - 01:20 | Son Güncellenme:

Sigma Business Solutions Genel Müdür Yardımcısı Sırma Sevand Ataç, 28 yıl önce kurulan yazılım şirketlerinin, leasing alanındaki çözümleriyle dünya çapında hizmet vermeye başladıklarını açıkladı.

Ataç: Yazılımda sınırları aşıyoruz

2009 yılı cirolarının 8.5 milyon dolar olduğunu kaydeden Ataç, şirkette 150 kişinin çalıştığını söyledi.
Geliştirdikleri leasing yazılımının uçtan uca tüm finansal süreçleri içerdiğini ifade eden Ataç, bu programı Türkiye’deki firmaların dışında yurtdışında da kullanılmaya başlanacağını belirterek, “Dubai’den şirketlerle görüşüyoruz. Tüm çalışanlarımız Türk. Bilişim ürününü yurtdışına pazarlayabilmek bizim için çok önemli” dedi.

İBB’de dijital evrak
Telekom, finans, iş süreçleri alanında yazılımlar geliştirdiklerini ifade eden Ataç, “Müşterilerimizin performansını ve kurumsal yönetimini geliştiren, web tabanlı işletme yönetimi çözümleriyle operasyonel mükemmelliğe ulaşmalarında yardımcı oluyoruz” dedi.
Sırma Ataç, yeni projeliriyle ilgili olarak, gelecekte İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulacak Menşe Ülke Birimi için bilgi sistemleri altyapısı ve uygulamalarını kurmayı hedefleyen projeyi yaptıklarını kaydetti.
Ataç ayrıca, “Bunun yanı sıra Türkiye’de pek çok büyük banka için finansla ilgili programlar geliştirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB9 geçerli tüm çalışma süreçleri ve doküman işleme etkinliklerini otomatik hale getiren tamamıyla otomatik, güvenli ve açık bir platform sunan bir program yazdık. Evraklar dijital ortamda tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi söz konusu programı 20 merkezde, 80 bölümde ve 5 bin çalışanıyla kullanıyor” şeklinde konuştu.