Teknoloji Ay Yolculukları Başlıyor

Ay Yolculukları Başlıyor

04.08.2016 - 17:06 | Son Güncellenme:

Uzay uçuşları için kurulan Moon Express isimli girişim 2017 yılında Ay yolculuğu gerçekleştirerek buraya ulaşan ilk özel şirket olmayı amaçlıyor.

Ay Yolculukları Başlıyor

Şirket Ay yüzeyine gerçekleştireceği uçuş için Amerikan Hükümeti’nden iznini dahi aldı. Bu aynı zamanda bir devletin ilk defa Dünya’nın yörüngesinin dışına gerçekleştirilecek olan özel bir görev için izin vermesi anlamına geliyor. Ancak durumlar o kadar kolay değil.

Haberin Devamı
Hukukta Yeri Yok

Şu an için başka bir gök cismine gitmek isteyen özel girişimli uzay görevlerini konu alan hiç bir kanun çerçevesi mevcut değil. Düzenleyiciler kalıcı bir çözüm için uğraşıyor ancak bu düzenleme Moon Express‘in 2017’de yapmak istediği yolculuğa yetişmeyebilir. Ancak şirket kendi geçici çözümünü bulmuş olabilir.

Geçici bir mevzuat düzenlemesi ile Amerikan Hükümeti bu görevde gözlemci olacak. Ulusal Havacılık Dairesi, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı’nın bir araya geldiği görüşmelerden Moon Express’e geçici izin çıktı. Bu görevle beraber şirket Dünya’dan en uzağa gidecek olan ilk özel şirket olacak.