Teknoloji Bazı Nokia Lumia Uygulamalarına Veda Edeceğiz…

Bazı Nokia Lumia Uygulamalarına Veda Edeceğiz…

07.09.2015 - 09:54 | Son Güncellenme:

Microsoft ortaklığı neticesinde satışa sunulan Nokia Lumia modellerinden bazı uygulamaların kaldırılacağı açıklandı. Lumia cephesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Microsoft tarafından açıklanan bilgilere göre firma, bazı Lumia uygulamalarını kaldırma...

Bazı Nokia Lumia Uygulamalarına Veda Edeceğiz…

Microsoft ortaklığı neticesinde satışa sunulan Nokia Lumia modellerinden bazı uygulamaların kaldırılacağı açıklandı. İşte detaylar... Lumia cephesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Microsoft tarafından açıklanan bilgilere göre firma, bazı Lumia uygulamalarını kaldırma kararı aldı. 7 adet uygulamanın etkilendiği gelişmede 5 adet uygulamaya ait desteğin şimdiden sonlandığı, diğer ikisine ise güncelleme gelmeyeceği açıklandı. Gelelim etkilenecek olan bu uygulamalara. Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer ve Lumia Refocus, mağazadan tamamen kaldırıldı. Windows Store üzerinden indirilemeyen uygulamalar, böylelikle Microsoft tarafından silinenler arasına girmiş durumda.

Haberin Devamı

Desteğin sonlandığı Lumia Panorama ve Video Uploader ise çalışmaya devam edecek fakat herhangi bir şekilde güncelleme almayacak. Artık yüzünü Windows 10 Mobile'a çevirmiş olan Microsoft, bundan böyle yeni işletim sistemine odaklanmış vaziyette olacak. Bu nedenle yeni uygulamalar görebileceğimizden söz ediliyor. İhtimallerin bir hayli yüksek olduğu ve Microsoft'un işlevselliği arttıran ve sadece Lumia cihazlarında görülen uygulamalar geliştirebileceği söylenmekte. Tabi net bir bilgi henüz elimizde yok eğer yeni bir gelişme yaşanır ve konu adına detaylı bir bilgi paylaşılırsa aktarmış olacağız, gözünüz bizde olsun.