Teknoloji Haberleri 'Bilginin geleceği'

'Bilginin geleceği'

09.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yazar ve gelecek bilimci Ray Hammond, katıldığı konferansta gelecekte "internetin kullanım alanlarının" daha da artacağını belirtti.

Bilginin geleceği

Yazar ve gelecek bilimci Ray Hammond, gün geçtikçe insan hayatının her alanına giren "internetin kullanım alanlarının" daha da artacağını belirterek, cep telefonu ve televizyonun giderek internete bağlantı cihazı haline geldiğini, internet yoluyla iletişimin bir çok kolaylığı beraberinde getireceğini ifade etti.
        
Ray Hammond, "Hemen hemen her bir cansız objenin bu süper web’e bağlantısı olacak. Benim de bir etiketim olacak. Alışverişe bir süpermarkete gittiğimde, sepetimdeki ürünleri tek tek tarayacak bir sistem olacak. Arabama bindiğimde hesabı ekranda göreceğim ve belki de cep telefonuyla ödeme yapacağım" dedi.
        
Gelecekte piyasa ekonomisinin yerini, mal ve hizmetlerin kiralandığı "Abonelik Sistemi"ne bırakacağını, abonelik sisteminde insanların otomobil satın almak yerine lüks araçları kiralayarak deneyim satın alacaklarını kaydeden Hammond, gelecekte bir klima şirketine abone olunarak, klima değil, soğuk hava hizmeti satın alınacağını ileri sürdü.
        
Hammond, önümüzdeki 5-10 yıl içinde bilgi sermayesinin şirket
 bilançolarına yansıyacağını belirterek, "Fabrikanızın yerleşim, yapı ve kurulum bilgileri veri tabanınızda yer alacak, yakında bu bilgilerin hepsini kayda geçirdiğinizde, başkaları ile paylaşılabilecek bir değer haline gelecek. Yani bu bilgiler firmaların bilançolarına yansıyacak" diye konuştu .
        
Hammond, toplumla ilgili temel değişim noktalarını ise dünya nüfusunun kontrol edilemez artışı, küresel ısınma, enerji krizi, küreselleşme ve teknolojik gelişmeler olarak sıraladı.