Oyun Dunyasi Bir Yanda Kostüm Yarışması, Bir Yanda Espor Turnuvaları!

Bir Yanda Kostüm Yarışması, Bir Yanda Espor Turnuvaları!

29.06.2015 - 14:03 | Son Güncellenme:

Cosplay etkinlikleri yıllardır var. Var olmaya da devam edecekler. Onlar, bir zamanlar kafelerde birkaç kostüm diken arkadaşın buluşma ve muhabbet etme bahanesiydi. Şimdi fotoğrafçıların çalışma arkadaşları haline geldi. Bu cümle size biraz yanlış gelmiş olabilir.

Bir Yanda Kostüm Yarışması, Bir Yanda Espor Turnuvaları

Cosplay etkinlikleri yıllardır var. Var olmaya da devam edecekler. Onlar, bir zamanlar kafelerde birkaç kostüm diken arkadaşın buluşma ve muhabbet etme bahanesiydi. Şimdi fotoğrafçıların çalışma arkadaşları haline geldi. Bu cümle size biraz yanlış gelmiş olabilir. Konuyu toparlayıp şöyle yazalım: cosplay artık profesyonel bir hobi. Bunu bazen eğlence amaçlı yapıyoruz, bazen de iş için kullanıyoruz. Özünde bizi mutlu eden bir aksiyon olduğu konusunda hemfikiriz. Buna bir de eSpor turnuvaları ve kart oyunlarını eklediğimizde, elimize daha eğlenceli bir etkinlik çıkıyor. Buyrun GFA – Geek Festival Avrasya 2015’te yaşananların ufak bir özeti.

“Geçen senelerde Torucon İstanbul olarak sürekli daha iyi etkinlikler yapma amacımıza artık yeni bir isimle devam ediyoruz. Aynı ekip aynı yer ve aynı tarih ama yepyeni bir etkinlik ve isim ile!” – GFA – Geek Festival Avrasya 2015

Etkinlikte bizleri bekleyen içerikler şu şekildeydi:
Kostüm yarışmaları;
– En iyi Anime Cosplay yarışması
– En iyi dizi-film Cosplay yarışması
– En iyi oyun Cosplay yarışması
– En iyi Craft ödülü
– Grup Cosplay yarışması
– Tokyo Game Show elemesi
Söyleşiler;
– Canlandıranlar
– FRPnet
– Karıkoca Gaming & Pintipanda paneli
– Sevin Okyay & Kutluhan Kutlu
– FABİSAD
Turnuvalar;
– Pegasus Oyuncak tarafından yapılan Magic turnuvası
– Goblin FRP & Oyun Cafe tarafından yapılan Yu-Gi-Oh turnuvası
– Dijital Sporlar tarafından yapılan Hearthstone turnuvası

GFA, genel hatlarıyla cosplayer’ların kostümlerini sergilediği, turnuvayla ilgilenen oyuncuların standların başından ayrılmadığı ve çeşitli figürlerin, eğlenceli aksesuarların satışının yapıldığı ilginç bir etkinlikti.

Dijital Sporlar tarafından gerçekleştirilen Hearthstone: Heroes of Warcraft turnuvasında, Cankut İşsever birinci, Berke Kaan Zorlu ikinci ve Onay Kartal ise üçüncü oldu. Turnuvada dereceye giren arkadaşlarımızın ödülleri şu şekildeydi:

1.lik Ödülü: Nvida’dan Sırt çantası + Gaming Mouse Pad + Claw Tshirt + Deri Defter , Gamestanbul’dan 200 TL değerinde Steam cüzdan kodu
2.lik Ödülü: Nvida’dan Gaming Mouse Pad + Claw Tshirt + Deri Defter , Gamestanbul’dan 100 TL değerinde Steam cüzdan kodu
3.lik Ödülü: Nvida’dan Claw Tshirt + Deri Defter , Gamestanbul’dan 50 TL değerinde Steam cüzdan kodu

Goblin FRP & Oyun Cafe tarafından yapılan Yu-Gi-Oh turnuvası ve Pegasus Oyuncak tarafından yapılan Magic turnuvası da ayrıca birçok kart oyunu sever tarafından ilgiyle karşılandı. Pegasus Oyuncak tarafından yapılan Magic turnuvasının 27 Haziran birincisi Doğukan Ediş oldu. Deniz Şavkay da 28 Haziran tarihinin birincisi olarak sürpriz hediyelerine kavuştu. YuGiOh turnuvasının 27 Haziran’daki kazananları: 1. Fatih Mehmet Kale, 2. Mehmet Aydoğdu, 3. Deniz Gökay Özkır, 4. Ali Emircan Arslan. 28 Haziran kazananları ise 1. Furkan Akman, 2. Mehmet Aydoğdu, 3. Erdinç Özsertel oldu. GFA’nın tek olayı tabii ki turnuvalar ve cosplay yarışmaları değildi. Çeşitli çizerler ve en önemlisi Sevin Okyay, Kutlukhan Kutlu gibi önemli isimleri de etkinlikte görebildik, konferanslarını dinleyebildik.

Yazarlar