Teknoloji Bir YouTube oynatıcı eklentisiyle sevmediklerinizi çileden çıkartabilirsiniz! Nasıl mı?

Bir YouTube oynatıcı eklentisiyle sevmediklerinizi çileden çıkartabilirsiniz! Nasıl mı?

04.11.2017 - 18:31 | Son Güncellenme:

Hoşlanmadığınız veya sevmediğiniz kişileri bir oynatıcı eklentisiyle, YouTube çalma hızını her gün %1 oranında yavaşlatarak çileden çıkartabilirsiniz.

Bir YouTube oynatıcı eklentisiyle sevmediklerinizi çileden çıkartabilirsiniz Nasıl mı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Etrafınızda can sıkıcı bir iş arkadaşınız olacak kadar talihsiz olabilirsiniz. Hani vardır ya, "gereksiz" muhabbetler yapıp da canınızı sıkan tipler.

Birazdan anlatacağımız yöntemle en azından bu tiplerin canını az da olsa sıkacak bir şey yapabilirsiniz. Örneğin YouTube’da geçirdiği değerleri vaktini sarsıntıya uğratabilirsiniz.

Öncelikle bu Chrome eklentisini o kişinin bilgisayarına yüklemeniz gerekiyor. Resmi bir Chrome uzantısı olmadığı için bunu manuel olarak yapmak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle o kişinin öğlen yemeğine çıktığından ya da sigara molası verdiğinden emin olun.

Zararsız olan "Chrome Engine" adlı Chrome eklentisi (aynı zamanda ‘pis herif-chrome’ olarak da bilinir) birlikte çalıştığınız ofis arkadaşınızın YouTube video oynatıcısını her gün %1 oranında yavaşlatır. Orijinal oynatma hızının %70’ine ulaştığında ise, tamamıyla durdurur. Yani iş arkadaşınız 30 gün boyunca yavaş çalışan bir video oynatıcıya katlanmak zorunda kalır. Muhtemelen bilgisayarlarında neler olup bittiğini merak etmeye başlayacak ve sinirlenecek.

Haberin Devamı

Daha sonra "Chrome Engine" sayfasına gidin ve "Chrom-engine-packed.crx" bağlantısını seçin. Sayfanın ortasındaki "Raw" bağlantısına tıklayarak eklentiyi indirin. Yeni bir sekme açarak "chrome://extensions" yazın ve Chrome’un Eklentiler sayfasına gidin. Yüklediğiniz eklentiyi sayfaya taşıyın ve yükleyin. Adres çubuğunun yanındaki eklentiler listesinde küçük bir ‘Chrome’ logosunun belirdiğini göreceksiniz. Bu logoya sağ tıklayın ve "Chrome menüsünde gizle" seçeneğini seçin.

Nerede olursa olsun daha kötüye gidiyor

Kişi hastalık gibi nedenlerden ötürü işe gelmezse, endişelenmeyin. Eklenti, yavaşlatma hızını o gelene kadar durduruyor.

Kişi hastalık yüzünden işe gelmezse Chrome'a bir başka bilgisayardan hesabını kullanarak bağlanırsa, Chrome Engine eklentisi onun Google hesabıyla eşleşmiş olarak işlem görmeye devam ediyor. Yavaşlama oranı, Chrome tarayıcısına nereden bağlanırsa bağlansın çalışmaya devam ediyor.

Uzantı, ayrıca kullanıcı tarafından seçilen oynatma hızı ayarlarını telafi eder. Kurbanı oynatma hızını düşürürse, uzantının güncellenmiş oynatma oranına bağlı olarak yavaşlayacaktır. Sonunda bir şeylerin yolunda olup olmadığını anlamaya başlayabilir fakat siz rolünüzü iyi oynarsanız bunu sizin yaptığınızı asla anlayamayacaktır.